Det har varit ett år där jag inte har testat så många nya ekologiska foundations, men hittat riktigt bra rouge och läppstift. Här är mina favoriter från sminklådan som jag har testat under 2016:

lilylolo_blush_duo

Bästa ekologiska rouge:

Lily Lolo, Cheek Duo Coralista. En superfin aprikosrosa rouge och en lite guldig, skimrig rouge. Den aprikosa är en perfekt nyans, skulle nästan säga att den passar de flesta. Bra hållbarhet och är otroligt lätt att använda, antingen en och en – den guldiga är också fin som ögonskugga – men funkar lika bra att blanda. En fullträff!

 

Gillar också: Kjaer Weis, Cream Blush, Embrace. Vacker dosa som gömmer ett krämbaserat rouge i en ljuvligt rosa färg. Den krämiga formulan är lättarbetad, den smälter fint i i huden och den har också riktigt bra hållbarhet.

rms_swift_shadow

Bästa ekologiska ögonskugga:

Rms Beauty, Swift Eye Shadow, Tempting Touch TT-73. Superfin grå/brun nyans med ett uns av gammelrosa i sig – min bästa färg! Så enkel att bara dra med fingret ut på ögonlocket, på med lite kajal vid fransroten och mascara och sen är det klart! Krämig men ändå pudrig, med lätt skimrande satin lyster – otroligt fin!

Treat Collection Lipgloss

Bästa ekologiska läppglans:

Treat Collection, Lipshine, Island Life. Snygg förpackning med gulddetaljer! Mjuk applikator, härligt klibbig gucka som doftar lite sött och fruktigt? Fin brunrosa nyans med skimmer i som ger den perfekta nude-nyansen men med lite sparkle! Bra hållbarhet, känns lyxigt och kommer i flera apsnygga nyanser.

ilia_lipstick

Bästa ekologiska läppstift:

Ilia, Lip Conditioner, Blossom Lady. Detta är tydligen inget “riktigt” läppstift, utan att mjukt balm med färg i perfekt färg, min egen läppfärg och så lite rosa på det. Det här håller läpparna mjuka, bibehåller fukt i läpparna och kliar inte i min hals. Riktigt härligt! Hållbarheten är ju inte riktigt detsamma dock, eftersom det inte är lika fast och har lite mycket pigment som kanske vanliga läppstift, men mig passar det perfekt!

 

Gillar också: Treat Collection, Lip Color, Escape. Ett härligt mjukt läppstift som har fin naturlig glans och bra pigment. Inte riktigt min nyans, men riktigt lyxig hylsa, och jättebra hållbarhet.

Tata Harper, Volumizing Lip & Cheek Tint, Very Nice. Helt underbar läppfärg, mjuk och följsam, med i princip perfekt nyans; läppfärgad, lite aprikos/gammelrosa. Doftar milt av banan! Älskar!

maria åkerberg coverstick

Bästa ekologiska concealer:

Maria Åkerberg, Cover Stick, Nearly BeigeDen här pennan vann pris som Årets Makeup Produkt på Organic Beauty Awards förra året – jag fattar varför! En av de absolut bästa concealers jag har testat. Bra nyans, passar både under ögat för att ljusa upp och för att täcka över blemmor. Dryg, har bra hållbarhet och väldigt enkel att använda.

rms-beauty-master-mixer

Bästa ekologiska specialprodukt:

Rms Beauty, Master Mixer. Krämbaserad multiprodukt som man kan använda som highlighter/ögonskugga/rouge/bronzer/läppglans… möjligheterna är oändliga. Du kan också använda Master Mixer för att förbättra ditt vanliga smink – bara dutta på lite magic så blir allt mycket snyggare!

Une Eyes Only Volume Black

Bästa ekologiska mascara:

Une, Mascara, Eyes Only Volume Ultra Black. Okej – den här fick bara 4,5 i betyg och jag brukar ju bara lista mina 5:or bland favoriterna, men detta är årets bästa mascara för mig, så den får vara med ändå! Halvblöt gucka som doftar lavendel, smidig borste som kommer åt alla fransar i ett nafs. Resultatet är kolsvarta fransar med både volym och längd. Fransarna hålls dessutom mjuka, släpper inget under dagen och har suverän hållbarhet. Återigen en fullträff från Une.

 

English: Here are the best organic make up products that I tried during 2016.