Ekologisk mascara. Förra året träffade jag Tony Rechtman, VD för det australiska märket Inika på en presslunch och han var tydligt stolt över den här nya mascaran. Den är nämligen vegan och 100 % naturlig och han sa att den dessutom var grym. Vegan mascaror som också är eko/naturliga brukar nämligen inte fungera så bra, så jag var så klart lite skeptisk.

Inika har under de senaste två åren gjort om mycket bland sina produkter, förbättrat, lagt till en massa grejer och rensat bort annat. Jag har hittills verkligen gillat allt jag har testat. Det är verkligen otroligt bra eko/vegan smink som sitter snyggt och som levererar. Tillbaka till Long Lash Mascara:

inika_mascara

Inika, Long Lash Mascara, 279 kronor. Snygg, svart hylsa och en bra och något längre borste. En mild doft av metall (gissningsvis jordmineralerna) och lite lätt pudrigt. Den här borsten är enkel att använda, man drar ett par drag på fransarna och de svärtas direkt, utan att det blir blött eller tungt. Skulle säga att formulan är perfekt, alldeles lagom blöt/torr och fäster direkt på fransarna.

Den bygger volym, alltså gör de fransarna något tjockare men framför allt bygger de längd. Fransarna ser milslånga ut! Den här mascaran sitter fast hela dagen, den svider inte i ögonen och den klarar ett 90 minuters ashtangayogapass utan att smeta. Den ger verkligen långa, snygga och sexiga fransar väldigt lätt! Helt klart en av de bästa mascarorna jag har testat. Enda nackdelen är att den är liiite seg att tvätta bort, men hey, det är inget större problem. Jag gillar också att den inte kleta vid applicering som är mitt största problem. Tricket är att dra av för mycket formula från borsten, att inte titta så mycket upp, utan sitta med en fickspegel och titta nedåt när man applicerar – då slipper man spill upp på ögonlocken.

Men som sagt, den kletar inte alls lika mycket som andra mascaror kan göra. Jag är så glad att jag har hittat en grym mascara, och att den håller länge, och att den inte kostar skjortan. Betyg: 5/5. 

 

Läs mer: 

• Grym BB-Cream från Inika.

 

English: I love this organic and vegan mascara from Aussie brand Inika. Gives long lovely lashes and stays on all day without smudgeing. A new fave!