Ekologisk makeup. Australiska Inika har tillverkat naturligt smink i flera år. På senare år har det skett flera uppdateringar och detta är en av nyheterna. Och jag är mycket nöjd med denna. Ska snart även ge mig i kast med Inikas nya hyllade mascara – återkommer om den!

En BB-Cream är alltså inte en foundation, men kan användas istället för foundation. Den innehåller pigment, vilket betyder att den ger viss färg som kan hjälpa till att jämna ut en hudton, men den är inte lika täckande.

En BB-Cream är också oftare mer fuktgivande än en foundation eftersom den kan användas istället för en dagkräm. Så denna kan alltså appliceras direkt på ett serum eller ansiktsolja.

 

Vad: Inika, BB Cream Foundation, 30 ml, 399 kronor. 

+ Snygg och smidig pumpflaska som doserar ut en lätt kräm, nästan mer som en mjölk. Den är lätt men ändå krämig i konsistensen på något sätt, svårt att förklara men den känns inte blöt på huden, utan lite mer vårdande och “mjuk.” Hoppas ni förstår vad jag menar här, för just den där känslan på huden gör den här BB-Creamen unik. Vissa är så blöta att man snabbt måste jobba in dem i huden så att de inte “fastnar”. Men denna är så mjuk och följsam och det gör det så lätt att applicera den. Jag använder mest fingrarna och det är superenkelt att få till det snyggt.

Min nyans ser riktigt gul ut på bilderna, den heter Cream och den är ganska gul men den smälter också in bra i huden. Det innebär att den anpassar sig något till den egna hudtonen. Dessutom är täckningsgraden inte så hög på denna, så det gör inte så mycket om nyansen inte är 100 %-ig match. Med det sagt gillar jag hur den här på något underligt sätt ändå lyckas få till en jämnare hudton. Den liksom smälter in och jämnar ut och döljer också en del blemmor.

Men det jag gillar mest med denna är hur återfuktande den är. Om jag känner mig varm så kyler den ned huden på ett behagligt sätt. Om jag känner mig torr så omsluter den huden med fukt på ett lika behagligt sätt. Den innehåller 80 % ekologiska ingredienser, bland annat kaktusfikonfröolja, avocadoolja och jojobaolja och det är dessa välgörande oljor som verkligen tar hand om huden. Denna har varit perfekt för mig nu när jag är inne i en känslig period.

Hållbarheten är också bra, efter en hel dag känns huden fortsatt fuktad och man ser fortfarande riktigt fräsch ut. Ger fin lyster till huden tack vare fukten, men den skimrar inte utan ger bara en snygg naturlig finish till huden.

– Är man ute efter mer täckning ska man istället välja en flytande foundation. Och sen vet jag inte om det är jag som är en slusk, men krämen sölar en del så efter ett par veckor ser pumpflaskan ganska sölig ut.

Betyg: 5. 

inika_bb_cream

Läs mer: 

• Fantastisk ansiktsolja med nyponfrö från Inika. 

 

English: Wow! This BB Cream from Aussie brand Inika is just great! Looks in moisture, soothes the skin, evens out the color and is so delightful to work with.