Naturlig blush. Det finns inget enklare sätt att gå från trött och glåmig till pigg och fräsch som när man borstar på lite rouge. Och jag borstar på kinderna – apples of the cheek. Här är en grym trio!

Dr Hauschka Blush Duo

Dr Hauschka, Blush Duo, 01 Soft Apricot, 229 kronor. Den här duon är så fin! Två nyanser; en matt aprikosfärgad som inte är alltför varm, och sen en lystrig gyllene färg. Det blir väldigt snyggt ihop på kinderna, då drar man bara borsten över dem båda, men man kan självklart också använda dem var för sig. Den aprikosa färgen är en sån som passar de flesta och den passar också året om. Den ljusa färgen är lite som en highlighter, så den kan man använda även till ögonen. Bra pigment och bra hållbarhet. Det enda jag tycker är konstigt är den lilla borsten som verkligen inte funkar att applicera med, den känns verkligen meningslös. Och det stora tomrummet i dosan, det är mycket dosa och lite rouge, om ni förstår vad jag menar. Men jag gillar att det finns en spegel. Och jag gillar också den fina doften av rosor från rouget! Betyg: 5. 

yag_rouge

Yag, Rouge, Lovely Apricot, 249 kronor. Löst mineralrouge som har lite härligt fin lyster i sig utan att vara skimrande. Färgen är mörkare än den aprikosfärgade från Dr Hauschka, och känns lite mer kall rosa. Väldigt snygg färg som jag gillar. Inget fel alls på pigmenten – väldigt bra skulle jag säga, så man ska ta det lite lugnt när man applicerar. I den här typen av lös rouge får man ofta med sig mycket rouge i borsten, så det kan vara bra att borsta av mot handryggen först. Bra hållbarhet och dryg – kommer räcka i flera år. Betyg: 5.

rouge_ekologisk

Nvey Eco, Powder Blush, Blushing Dawn, 255 kronor. Lite mindre dosa vilket gör den perfekt att ha med i sminkväskan och på resor. Nyansen är också ganska lik de andra, men denna har mer skimmer i sig och är kanske aningens varmare. Den ger ett snyggt lystrigt och lite guldigt skimmer på kinderna som ser riktigt bra ut. Det här gillar jag! Bra pigment, bra hållbarhet och en nyans som verkligen lyfter mitt ansikte. Min favorit av dessa tre. Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• Mitt bästa ekologiska smink från 2017.

 

English: I love all these natural blushes. But if I can only pick one, it would be the Aussie one from Nvey Eco.