Jag har sedan tidigare en hårborste med svinborst från det italienska hållbara företaget TEK. Den är rund, gjort i hållbart trä och har svinborst som verkligen vårdar håret. Här finns den. 

Nu har jag testat en ny borste som är gjord i hållbar mahogny – snygg! – och även den har svinborst men det är tätare med borst och förutom svinstråna har borsten även nylon i sig som ska verka antibakteriellt. (75 % svinborst – 25 % nylon). Den här borsten är till för mellanlångt hår = såna som mig som har page till öronen/axlarna ungefär. Denna hårborste finns även i större modeller för dig med längre hår.

Jag använder den varje dag, antingen borstar jag bara till mitt morgonrufs och på ett kick blir håret glansigt och snyggt. Eller så använder jag den när jag fönar håret och då blir också resultatet riktigt bra.

Det är verkligen en helt annan känsla att borsta håret med den här typen av borste i riktigt trä och naturmaterial. Känslan mot en plastborste med hårda plastpiggar…

Den är lite dyr, ja, men hållbarheten är riktigt bra. Den ska kunna hålla i flera år.

Här hittar ni min TEK rundborste i mahogny 45 mm (omkretsen). 

 

Läs mer: 

• Stor guide över hårborstarna från TEK. 

 

English: I find this sustainable hair brush from Italian brand TEK so positive for my hair. It quickly makes it shiny and takes away the frizz.