Naturligt ansiktsvatten. Förr var jag inte så noga – numera har jag svårt att vara utan. Balanserar huden efter tvätt, förbereder för ansiktsoljan och återfuktar huden.

 

Neal’s Yard Remedies, White Tea Facial Mist, 45 ml, 165 kronor. Det här är ju världens sötaste flaska! Klassiska blå glasflaskan med en smidig liten spray som duschar ut en härlig mist över ansiktet. Doftar underbart av bland annat ylang-ylang, bergamott, lavendel, geranium, palmarosa och citronella. Underbart, lyxig och fräsch. Återfuktar genast huden och gör så att den känns “mätt och belåten” efter tvätt. Men den är lika skön att bara spraya med under dagen. Den känns också sammandragande på huden, utan att den är på något sätt obehaglig. Förbereder huden mycket bra för ansiktsoljor. Innehåller antioxidantrik extrakt från vitt te. Passar alla hudtyper och jag som är känslig älskar verkligen den här. 92 % ekologisk. Betyg: 5. 

 

ansiktsvatten

Q for skin, Suppressing Booster Ansiktsvatten, 200 ml, 199 kronor. Stor och redig flaska som sprayar ut en fin dusch av återfuktande ansiktsvetten. Känns balanserande på huden och tillför huden fukt. Saknar doft vilket känns lite trist, men det är ju bra för de som är känsliga. Innehåller pentylene glycol som jag inte tror är naturligt, och det känns lite onödigt att ha i ansiktet. Inga underverk, men fräsch att ha vid skrivbordet och spraya under dagen. Betyg: 3. 

 

Esse, Sensitive Toner, 100 ml, 449 kronor. Den här fina bruna glasflaskan har också en riktigt fin sprayfunktion och det är trevligt att duscha ansiktet i den här. Har en mild doft som påminner kanske lite om vanilj? Ska skakas innan man använder eftersom den innehåller både pro- och prebiotika som ska ut på huden. Här hjälper de till att stärka hudbarriären. Och det gör det riktigt bra. Men tonern är också återfuktande och lugnar huden. Fungerar också bra förberedande för ansiktsolja och serum. Var inget superfan de första veckorna, men sen har jag svårt att vara utan den. Huden känns tydligt stärkt och smidig. Betyg: 5.

 

Läs mer: 

• 5 i betyg till ansiktsvattnet från Organic Pharmacy.

 

English: I absolutely love the facial mist from British brand Neal’s Yard Remedies. It smells amazing, hydrates the skin and keeps it healthy.