Vilken hårborste ska man ha till sitt hår? Och vilken typ av borste är skonsam och bra när man ska föna håret? Vi reder ut om svinborste, paddelborste eller rundborste passar för just ditt hår och den frisyren eller effekten du vill uppnå!

 

Läs vår hårborste-guide här: rundborste

Rundborste för dig som vill ha volym.

Med rundborste kan du få till volym, vågor eller lockar. Perfekt att använda tillsammans med din hårfön. Ju större borste desto större vågor/lockar. De stora borstarna passar bättre till långt hår. De mindre borstarna passar till kort hår eller till dig med långt hår som vill ha små lockar i håret istället för stora vågor. Perfekt för dig som vill addera volym, ge naturliga lockar eller styla lugg och toppar.

1. TEK rund hårborste med svinhår Ø 45mm | 2. TEK rund hårborste med svinhår Ø 55mm

 

PADDELBORSTE

Paddelborste – passar långt hår 

Paddelborsten passar för långt hår. Ju bredare borste, desto längre hår. Används för att reda ut tovor i längderna men kan också användas för att reda ut håret ända ifrån hårbotten. Dessutom ger den en ökad blodcirkulation till din hårbotten vilket kan stimulera din hårväxt. Eftersom just dessa borstar har piggar i naturmaterial så är de extra skonsamma mot håret. Just denna typ av trä har också en tendens att suga i sig oönskat fett från hårbotten – vilket ger ett fräschare intryck! Passar dig som har långt och tjockt hår. Ju längre piggar borsten har, desto tjockare hår ska du ha.

1. TEK hårborste med korta träpiggar | 2. TEK rektangulär borste med korta träpiggar | 3. TEK Stor rektangulär borste med långa träpiggar | 4.  TEK Halvcirkelformad stor borste

 

svinharsborste (kopia)

Svinhårsborste – för alla typer av hår

Svinborsten är bra för långa hår såväl som korta. Inte gjord för att reda ut de allra trassligaste tovorna men ger istället en mycket fin glans till längderna. Den här borsten kan också användas för att massera fram blodcirkulationen i hårbotten vilket är bra för dig som önskar ett långt svall. Skonsam även mot fina hårstrån, korta hår eller hår som behöver extra glans.

1. TEK Oval handhållen hårborste med svinhår | 2. TEK Liten borste med svinhår – resestorlek | 3. TEK stor oval svinhårsborste

 

miniborstar

Mini-borste – för dig på språng 

Miniborsten passar dig som är på språng. De små borstarna får plats i din handväska såväl som i din necessär när du reser bort och tar mindre plats, därför passar dom bra att ha i gymväskan till exempel. Du väljer den borsten som passar dina behov bäst.

1. TEK – liten hårborste med korta träpiggar | 2. TEK Liten borste med svinhår – resestorlek

 

handhallen

Borste utan handtag – för dig som är håröm eller har skört hår

Hårborsten utan skaft är borsten som är perfekt för dig som är håröm eller har skört och slitet hår. Att borsta håret genom att ”fästa” borsten på handen gör att du automatisk får ett mjukare handlag när du borstar. När du borstar ditt hår ska du egentligen aldrig slita eller ta i speciellt hårt, att använda en handhållen borste utan skaft kan vara bra om du just har ovanan att slita ditt hår när du borstar.

1. TEK Oval handhållen hårborste med svinhår

 

kammar

Kammar – utredande kam

Kammar som är glesa är till för att reda ut smålockar, för dig med afrohår eller för att få till fina vågor efter att ha lockat håret, då är en glestandad kam det allra bästa alternativet för att separera lockarna med. Välj en i naturmaterial för bästa och den mest skonsamma effekten!

1. TEK Liten kam för normalt/lockigt hår | 2. TEK Utredningskam med stora tänder

 

Mer läsning för dig:

7 sätt att förbättra din hår-hälsa

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>