Rengöring för ansiktet. Alltså detta, mina vänner är en av de bästa triosarna på länge. Älskar ju riktigt bra ansiktsrengöringar, de är en viktig del av min kvällsrutin, när jag ägnar mig själv lite uppmärksamhet, jag masserar ansiktet och gör mig redo för den stora vilan.

Dessa tre är inte bara riktigt bra, de är också riktigt fina! Sånt ska man inte underskatta.

 

Mia Höytö, Sieva, Hydrating Cleansing Cream, 150 ml, ca 390 kronor. Detta är precis så som jag vill ha det – en lätt rengöringsmjölk, eller lättare kräm som man bara masserar runt i ansiktet, som löser upp foundations, smuts, och ögonsmink utan problem. Som man sen bara sköljer av med vatten och efteråt är huden mjuk, ren och fräsch. Mmmm… Mia Höytö vet precis hur man ska göra dem! Doftar fräscht av rosmarin och lite geranium? Smart och snygg pumpflaska. Ecocert. Betyg: 5.

 

Mun, Akwi, Purifying Cleanser, 100 ml, 675 kronor. Den här vackra svarta glasflaskan innehåller en lite oljig kräm som doftar fräscht av citron. Den ska masseras in på torrt ansikte, och det är lite småsegt, men samtidigt rewarding, eftersom jag känner med fingertopparna hur den löser upp orenheter i huden. Sen blöter man ned fingertopparna och fortsätter att massera huden, och då blir det lite tvåligt. Sen är det bara att skölja av med vatten. Huden är då helt galet ren, mjuk och återfuktad och härlig. Vill man göra en djupare rengöring, masserar man oljerengöringen på torrt ansikte, blöter en liten ansiktshandduk med varmt vatten och så torkar man av rengöringen. (Detta är ju sättet som man gör OCM, Oil Cleansing Method, och det går ju lika bra att göra det med tex jojobaolja.) Den här fungerar också på vattenfast smink, som jag sällan använder, men en del foundations med spf sitter ibland som berget, och det löser denna lätt upp. Jag blev lite chockad när jag såg priset på den, men den är verkligen ljuvlig. Jag tar fram den på helgen som extra lyx. Värt sitt pris? Njae. En av de bästa jag testat? Absolut. Betyg: 5.

 

Nouri, Vital Foaming Cleanser, 100 ml, 229 kronor. Jag brukar inte gilla skumrengöringar lika mycket som kräm och olja, men den här är helt galet bra! Skummet är vitt, fast, moussigt och alldeles ljuvligt att massera ut i huden. Doftar godis! Ibland använder jag min lilla super-rengöringsborste – och ibland använder jag bara händerna. Inga problem att ta bort smuts och heller inga problem att använda på ögonen, svider inte, och tar lätt bort ögonsminket. Huden lämnas fräsch, ren och återfuktad – inte torr som en del andra skummisar brukar göra. Nouris hudvård är färsk, så den måste användas typ direkt. Så enkelt och så bra med en härlig känsla i huden efteråt. Betyg: 5.

 
facial cleansers

English: I’m totally in love with all of these three facial cleansers. The one from Finnish brand Mia Höytö is the perfect cream cleanser, the one from American brand Mun is the perfect oil-based cleanser and the one from Danish brand Nuori is the perfect foaming cleanser!