Ekologisk deodorant i sprayform.

Jag har testat dessa spraydeos från Weleda och generellt för dem alla 3 är att de inte fungerar helt själva för mig, en hel dag och med efterföljande fysisk aktivitet. De beskrivs som herbal och floral fragrance utan aluminiumsalter, och är certifierade av NaTure. Däremot är de perfekta att ha som touch-up under dagen, eller att ta till när man har brådis och bara vill fräscha upp sig lite. De är i glas, så tyvärr är de svåra att ta med i träningsväskan, men smidiga att ha hemma – alla i familjen kan dela på dem!

weleda-deo

Weleda, Sage Deodorant, 100 ml, 159 kronor. Detta är min favorit tack vare den fina doften av salvia. Den är doftar också av rosmarin och timjan och känns fräsch, unisex och somrig. Jag gillar att spraya lite extra i armhålorna, och min bh får gärna dofta av denna också! Som sagt, jag använder den inte själv som deo, utan som komplement. Skulle önska att Weleda gjorde denna till en kroppsmist eller kroppsolja! Lite trist att doften klingar av ganska snart. Betyg: 4.

 

Weleda, Wild Rose Deodorant, 100 ml, 199 kronor. Den här dyrgripen är riktigt fin! Har en fin varm doft av rosor och känns genast uppfräschande på huden och i armhålorna. Innehåller även eterisk olja från ylang-ylamg och det känns, även om rosor är dominerande. Tyvärr klingar doften av ganska snabbt, men den är härlig att använda och lyfter även mitt humör. Känns lyxig! Betyg: 3,5. 

 

 

Weleda, Citrus Deodorant, 100 ml, 149 kronor. Den här kallas refreshing fragrance och det stämmer bra! Doftar fint av citrus men även apelsinblom – eller apelsinsaft! Otroligt fräsch. Den här använder jag som de andra – touchar upp när jag behöver fräschas upp och ser gärna till att tex yogakläder piffas med denna doft när det är dags för klass. Betyg: 4. 

 

Läs här om mina favoriter – bästa ekologiska deodoranter:

Mina 19 bästa naturliga och ekologiska deodoranter!