Dags att uppdatera min favoritlista med naturliga och ekologiska deodoranter. Här kommer de 19 deos som har fått högsta betyg av mig, alltså 4, 4,5 samt 5 i betyg i mina recensioner. 

Kom ihåg att bara för att dessa har funkat för mig, så betyder det inte att de funkar för dig. 

lavanila deo

Lavanila, The Healthy Deodorant, Sport Luxe. De krämbaserade fasta sticken från Lavanila älskar jag. Denna variant, Sport Luxe är grym! Baserad på bland annat majsmjöl, bikarbonat, extrakt från grönt te och salvia. Doftar fräsch tvättstuga och håller mig fräsch riktigt länge. Åker ni till USA, se till att bunkra! Vanilla & Grapefriut är en annan favorit som får 4,5 i betyg. Sport Luxe = Betyg: 5.

flowers-branding-900x600

Flowers, Deodorant, Dawn (Dagens Början)Svenska Flowers har bytt namn och utseende på sina populära vätskebaserade deos. Jag gillar alla tre klassiker, Dawn, Eden (Aprikosros) och Earth (Jord). Men Dawn är ändå favoriten; lite fräsch tvålig. Storsäljare hos oss! Betyg: 4,8.

Schmidt's deo stick

Schmidt’s Natural Deodorant. Stick i fast krämform som man skruva upp. Jag gillar verkligen dessa! Min favorit av de jag har testat är den orange Ylang Ylang + Calendula. Detta är krämbaserade, ganska hårda stift som är baserade på arrowroot, kokosolja, candelilla vax, sheasmör, bikarbonat och jojobaolja. Fungerar utmärkt! (Finns även en serie som heter Sensitive och som är utan bikarbonat.) Betyg: 4,5. 

undercover_agent_deo

True Organic of Sweden, Undercover Agent. Vätskebaserad deo i glasförpackning och rollerball med en unisex, örtig doft som känns väldigt fräsch. Håller också hyfsat torrt i lilla armhålan och framför allt – håller en fräsch! Betyg: 4,5.

soapwalla_deo

Soapwalla, Sensitive Deodorant Cream Lavender. En gråsvart krämdeo som innehåller aktivt kol. Ganska seg att applicera i armhålan men den är också dryg. Frisk doft av lavendel och mynta. Fri från bikarbonat men innehåller istället lera, jojobaolja, sheasmör och majsstärkelse bland annat. Absorberas snabbt och håller mig torr och fräsch länge. Gillar! Betyg: 4,5. 

Ursa_Major_deo

Ursa Major, Hoppin’ Fresh Deodorant. Krämstick som är fast och hårt, doftar fräscht av rosmarin, pepparmynta, eukalyptus och grapefrukt. Enkel att stryka i armhålan, håller sig hyfsat torr och framför allt – jag är helt säker hela dagen. Fri från bikarbonat som många reagerar på, och är istället baserad på tapiocastärkelse och sheasmör. Betyg: 4,5. 

bio_beaute_nuxe_deo

Bio Beaute By Nuxe, Déodorant Fraîcheur 24 h. En riktigt fin deo som har bytt färg på förpackningen några gånger under åren. Nu är den gul och har en härlig doft av kardemumma och apelsin. Smart roll-on i plastförpackning som är lätt att slänga ned i gymväskan. Håller mig fräsch och väldoftande hela dagen. Fri från alkohol och aluminiumsalter. Betyg: 4,5. 

aurelia_deo

Aurelia Probiotic Skincare, Botanical Cream Deodorant. Mjuk beige kräm som doftar milt av pepparmynta och eukalyptus och som är lätt att smörja in i armhålan. Håller mig torr, fräsch och inte alls sunkig, inte ens i varma sommaren. Den innehåller arrowrot, kaolinlera och sheasmör och blir liksom pudrig i armhålan, snarare än krämig. Underbar! Betyg: 4,5. 

lavilin_deo

Lavilin, 72h DeodorantDeo i roll-on-format i praktisk plastförpackning som är baserad på probiotika. Innehåller parfym som kanske inte är 100 % naturlig och det känns också på doften, som är riktigt “deofräsch”. Effektiv, håller mig fräsch länge och jag känner mig helt trygg med den. Jag är absolut nöjd, men jag är inte helt överens med doften… Betyg: 4,5. 

careofgerd_deo

Care of Gerd, Unisex Deodorant. En “vätskebaserad” deo i glasförpackning med rollerball och som passar hela familjen. Doftar friskt, unisex och härligt örtigt och håller en ganska torr och framför allt fräsch! Made in Jokkmokk. Betyg: 4. 

Deolicious ekologisk deo

Deolicious, Ekologisk deodorant. Består av ekologisk kokosolja, bikarbonat (utan aluminium), ekologisk majsstärkelse och ekologisk tea tree olja. Doftar fräscht, är som en torr småsmulig kräm och lätt att applicera i armhålorna. Håller armhålor torra och fri från sunkiga dofter. Betyg: 4.  

schmidts_deo_jar

Schmidt’s, Deodorant Cedarwood + Juniper Deodorant. Krämdeo i glasburk som är hård i konsistensen men med hjälp av den lilla spateln får man upp rätt mängd. Doftar väldigt fräscht, nästan unisex av ceder och enbär, och är sen lätt att massera in i armhålan. Håller mig hyfsat torr och fräsch hela dagen. Finns i flera doftvarianter och även i doftfri variant. Betyg: 4. 

maria_akerberg_deo-essential-600x600

Maria Åkerberg, Deo Roll-On, Essential. Vätskebaserad deo i praktisk plastförpackning med rollerball. Frisk och lite unisex doft av bland annat rosmarin, citrus, patchouli och pepparmynta. Fungerar riktigt bra, håller mig fräsch hela dagen. Det tog ett par veckor innan vi blev kompisar, men nu är vi bundis. Betyg: 4. Aesop deoAésop, Déodorant. En spraydeo med frisk örtig doft som jag främst använder för att “toucha up” och fräscha till under dagen, tex heldag på yoga-retreat, eller stärka upp vanlig deo för en kväll på stan. Gillar! Betyg: 4.

agent_nateur_deo

Agent Nateur, Holistick, No 3 Deodorant. Mjuk krämbaserad deo i stick och som innehåller kokosolja, bivax, solrossmör, avokadosmör, ricinolja, honung, bikarbonat och olika eteriska oljor. Doftar friskt och fräscht av lavendel och en gnutta eukalyptus. Smidigt att dra sticket i armhålan och man känner sig genast fräsch. Funkar absolut en heldag på jobbet och klarar ett efterföljande yogapass helt ok. Betyg: 4. 

STICK_ACTIVE_1024x1024

Lafes, Natural Deodorant, ActiveFast krämdeo i sticket som är ganska fast, lätt att glida runt i armhålan och doftar riktigt gott. Citrus, bergamott, lite jasmin, koriander och även vetiver. Lite unisex tvättmedelsdoft, typ. Håller mig ganska torr i armhålan och när jag sen svettas så hålls dåliga dofter borta. Bra pris och dryg! (Inte något fan av Lafe’s övriga deos, ska tilläggas!) Betyg: 4.

naturlig_deo

Naturligdeo.se, Ekologisk Krämdeo Grapefrukt. Innehåller kokosolja, bikarbonat, ekologisk majsstärkelse och eterisk olja från citron och grapefrukt. Ganska mjuk i konsistensen och doftar riktigt gott av grapefrukten, men ändå ganska milt. Lätt att applicera och håller armhålan hyfsat torr och fräsch. Handgjord i Norsjö. Betyg: 4. 

 

biotherm_1_1

Biotherm, Deo Pure, Natural Protect. Praktisk roll-on i smart plastförpackning. Doftar milt av citrus. Lätt att applicera och torkar ganska snart i armhålan. Håller mig hyfsat torr under dagen och även fräsch. Fri från aluminiumsalter. 100 % naturlig, 25 % ekologisk. Ecocert & Cosmebio. Betyg: 4. tropical_deo

Naturally Fresh, Deodorant, Tropical BreezeDoftar fräscht och håller en väldoftande hela dagen. Innehåller naturligt baserad parfym, ingen phenoxyethanol, inga parabener, aluminium eller propylenglycol. Ibland känns den torr, men ibland känns det som att det tar tid för den att torka. Betyg: 4. 

 

English: For about 10 years I’ve been testing different natural and organic deodorants. I would say that many of them are really crappy. But here I list 19 of the best ones I’ve tried through the years. I warmly recommend them all! And thanks to all the producers of these – because of your hard work I can totally live a normal life without being nervous about smelling!