Recension: ekologiska ansiktsvatten.

Kan inte leva utan toner, och allra bäst gillar jag de ansiktsmister som återfuktar och de får gärna dofta härligt! Här är en trio av naturliga och ekologiska ansiktsvatten som jag har testat:

 

Primavera, Lavendelwasser Bio, 100 ml, ca 120 kronor. Blomvatten från lavendel. Primavera är ett tyskt märke som jag verkligen gillar! De gör hudvård med höga halter av ekologiskt innehåll, fantastiska äkta dofter och känns bara så himla genomarbetat och fint. Lite svårt att få tag på i Sverige dock, men passa på när ni är i Tyskland tex. Det här är rätt och slätt vatten lavendelvatten och en gnutta ekologisk alkohol, en hydrolat. Glasflaskan är jättefin men jag är så rädd att den ska åka i kaklet… Den första doften är riktigt “naturlig” och lite fadd, nästan som hö som är blött, hehe. Sen kommer den äkta lavendeln fram och den är mjuk och inte så “syrlig” som den kan vara. Och detta är en helt naturlig lavendeldoft, som en del har svårt för. Doften dunstar dock snabbt och huden känns mjuk och lugn. Lavendeln har en lugnande effekt på huden och den balanserar också bra. Efter tvätt är den perfekt, och jag applicerar ansiktsolja direkt efter, så att huden fortfarande är fuktad av lavendelvattnet. På egen hand är den inte riktigt lika bra på att återfukta, den är bättre på att lugna, tex perfekt som en after sun. Och den här kan man så klart använda över hela kroppen och i håret om man skulle önska. Men jag tror att den här inte skulle gillas av alla. Men hos mig går den hem, jag får underbara naturkosmetiska vibbar! Betyg: 4,5/5. 

 

Balance Me, Hyaluronic Plumping Mist, 30 ml, 199 kronor. Återfuktande ansiktsvatten paketerat i en mindre glasflaskan som är riktigt bra att ha med sig på resa. Den har ett ordentligt sprut, så man får hålla den lite ifrån sig när man sprayar. Ansiktsvattnet innehåller hyaluronsyra som hjälper till att fukta huden. Misten doftar blommigt och lite örtigt och innehåller också kamomill som lugnar huden. Jag känner mig genast återfuktad av denna, behöver inte kasta mig över olja eller annat efteråt, utan huden kan lätt bara vara i misten. Känns fräsch på huden och jag har faktiskt inget att klaga på. Betyg: 5/5. 

 

Andalou Naturals, Illuminating Toner, 178 ml, ca 150 kronor. Uppljusande ansiktsvatten. Stor härlig flaska som jag har på skrivbordet, lutar bak mitt huvud och låter det regna ned ansiktsvatten på mitt ansikte – underbart! Det har en tydlig fräsch doft av apelsin, och sprejen känns också direkt återfuktande. Den ska balansera hudens pH-värde efter tvätt och jag tycker att den verkligen känns balanserande efter tvätt. Innehåller vitamin c som ska verka uppljusande på huden och det vet jag inte, men huden känns mjuk, återfuktad och fräsch. Gillar! Betyg: 4/5. 

 

Läs mer om mina favoriter inom ekologiska ansiktsvatten:

Mina 19 bästa ekologiska ansiktsvatten