Ekologisk intimolja. Jag blev så himla glad när jag upptäckte dessa oljor från svenska Lip Organic Intimate Care. Det är alltså två olika oljor att använda i intimområdet, för att tvätta snippan och för att användas när man rakar i detta område – eller benen för den delen.

Och grundaren, Veronica Campbell, har ju så rätt när hon konstaterade att det inte fanns någon bra ekologisk olja för just kvinnors underliv. Vi lägger tusentals kronor på produkter till våra ansikten och våra hår, men snippan bryr vi oss sällan om. Och att tvåla in dem i starka tvålar är inte riktigt juste mot slemhinnorna.

 

Lip, Cleansing & Moisturising Oil, 75 ml, 199 kronor. Snygg flaska – nominerad i Swedish Design Awards! – och även snygg förpackning och smart flaska med pump för duschen. Lättflytande olja som doftar riktigt härligt. Lätt att använda men har man aldrig använt sig av olja i underlivet tidigare kan det vara ovant i början. Den känns behaglig och underlivet mår bra! Baserad på solrosolja och kokosolja och innehåller eterisk olja från fragonia som är passande för känslig hud.

 

Lip, Shaving & Moisturising Oil, 75 ml, 199 kronor. Den här kan alltså användas när man rakar bikinilinjen, underlivet eller benen för den delen. Och jag rakar ju aldrig benen så jag har bara testat den i bikinilinjen och det funkar utmärkt. Jag har sluppit irriterad hud och de där röda prickarna som alltid dyker upp när man rakar sig annars. Kanske att själva rakhyveln inte kändes så trevlig efteråt, men det är ju bara att skölja av. Jag kan också meddela att rakoljan funkar lika bra som rengöringsolja! Den passar känslig hud och hjälper till att motverka irritation efter rakning. Doftar också riktigt gott! Baserad på solrosolja, kokosolja och ricinolja.

lip_organic_care

Dessa känns lyxiga och härliga i duschen, mycket tack vare att de är så fina men också tack vare de fina dofterna. De är ju också lite dyra, och självklart kan man göra sin egen budgetolja hemma och blanda tex solrosolja och mandelolja eller liknande. Men är man som jag, ingen hemma-fixare och dessutom inte vill experimentera med olika dofter, så passar dessa perfekt.

 

Läs mer: 

• Torr på utsidan? Ta olja på insidan! 

• 5 tips för ett gladare underliv! 

 

English: Take a look at these very stylish bottles. They are aimed for your private parts and they work very well in cleansing and keeping everything moist and healthy! Lip Intimate Care is made in Sweden.