Endast de snällaste produkterna är goda nog för dina allra mest intima delar. Så ge ditt underliv lite extra omtanke och satsa på att använda produkter som är anpassade för området – bye bye parfymerade och irriterande tvålar och produkter.

 

Du har säkert minst fyra produkter du använder för ansiktsvård och säkert lika många för håret och kroppen? Fötterna får en särskild salva och för händerna har du alltifrån handkräm och nagelbandsolja till diverse nagellack? Känner du igen dig? Många gör nog det, men snippan glömmer de flesta bort.

Att tvätta med starka tvålar kan rubba balansen i området, sliter onödigt på slemhinnorna och kan i värsta fall leda till klåda och svamp i underlivet. En del som kommer in i klimakteriet kanske också märker att slemhinnorna blir skörare, och då behöver man vara extra snäll.

 

Här får du fem tips som gör ditt underliv gladare.

lip intimate care

LIP – Organic Intimate Care
Här hittar du två fiffiga oljor som är producerade i Sverige av ekologiskt innehåll! Den ena fungerar som en rengöringsolja och den andra som en rakolja. De är båda så milda att du inte behöver tvätta av dem. De är parfymerade med milda eteriska oljor som passar även för känslig hud. Rakoljan gör så att du slipper inåtväxande hårsäckar.NYR_Coconut_Oil-600x600

Kokosolja
Kokosolja i sin renaste form är mjukgörande och antibakteriell. Fungerar för återfuktning likväl som glidmedel. Innehåller inga konstigheter – precis som vi vill ha det.

loelle-almond-oil-100ml-1000x1000

Mandelolja 
Mandelolja går bra att använda för återfuktning och rengöring. Den är mild, len och snäll mot huden och är precis som kokosoljan en riktig mirakelprodukt som borde finnas i alla badrum.

menskopp

Menskopp
Behöver den ens nämnas längre? Förhoppningsvis är den en självklarhet för många redan, men för dig som inte upptäckt den ännu, läs detta: Våga prova menskopp – 8 saker som kommer få dig att älska den >>>
Det är många som vittnar om hur övergången till menskopp gjort snippan fri från kli och återkommande svampinfektioner. Så värt att testa för dig som har problem!
Ekologiska bindor & tamponger
Om du vill köpa bindor eller tamponger så välj då alternativ av eklogisk bomull, som inte klorblekts, parfymerats eller som innehåller plaster eller andra kemikalier. Lingonvecka från Renée Voltaire >>>

Mer läsning för dig:

Testat: menskopp och rengöring från OrganiCup

Ni följer väl oss på Facebook? >>>

Och hur är det med Instagram? >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>