Vi är glada att kunna lansera nya uppdaterade Organics by Sara i butiken! Bakom märket står ekologiska hudvårdsterapeuten Sara Nomberg som länge arbetat med ekologisk hudvård och som specialiserat sig på vegetabiliska hudoljor. 

 

Organics by Sara föddes hemma hos Sara utanför Stockholm 2010 och under åren har hon utvecklat oljor för huden, både som fuktgivare men också som rengöring.

– När jag utbildat mig till ekologisk hudvårdsterapeut 2010 skulle jag välja ett märke att arbeta med. Jag hittade inte riktigt det jag ville ha och började därför ta fram en egen hudvård att använda till mina kunder i behandlingar. Jag ville att hudvården skulle vara ekologisk på riktigt – dvs att alla ingredienser inuti produkten skulle vara ekologiskt certifierade. För mig är det viktigt att vara transparent och att alla ingredienser som finns i produkten är där för att göra nytta för kundens hud, inte för produkten i sig. Svaret var oljor!, förklarar Sara.

Sara hade också en personlig erfarenhet av oljor och tog hjälp av oljor för att balansera sin blandhy. Hon rengör och återfuktar huden med just oljor. Oljerengöringar används inom det som kallas OCM, Oil Cleansing Method som lämnar huden ren och fräsch utan att kännas torr.

I dag är produkterna uppdaterade och även förpackningarna – Organics by Sara i ny kostym! Produkterna är 100 % ekologiska eftersom de enbart består av oljor, eteriska oljor och blomvatten. I Saras hudvårdsrutin trängs inte 27 olika produkter, utan basen är rengöringsolja, ansiktsvatten och ansiktsolja.

sara_nomberg

Sara Nomberg, ekologisk hudvårdsterapeut och skapare av Organics by Sara. Här ser du också hennes 100 % ekologiska parfymolja med vanilj som du kan köpa här >>>

 

– Jag får ofta feedback från kunder när de börjar med våra produkter att de aldrig haft så få produkter i sitt badrumsskåp, men deras hud har aldrig mått så bra som de gör nu. Det är otroligt roligt att höra och sporrar mig till att fortsätta utveckla produkter som balanserar och stärker huden på ett miljövänligt sätt. Dessutom är oljor en multiprodukt och tex vår Eye makeup remover agerar både som ögonserum, tunnare kroppsolja och babyolja, förklarar hon.

I sortimentet hittar du tre olika ansiktsoljor som du kan använda som serum under din dagkräm, eller istället för din dagkräm. Dessutom lanserar Sara ett helt nytt oljebaserat serum, Oil Serum Antioxidant som är packat med nyttigheter och passar en normal till kombinerad hud bäst.

Rengöringsoljorna kommer i två olika format; en för obalanserd hud, och en för känslig hud som är doftfri. De koncentrerade blomvattnen använder man som ansiktsvatten efter tvätt och för att hjälpa oljorna in i huden och bidra med fukt i huden. De finns med lavendel för torr, känslig och mogen hud, och ett med tea tree för kombinerad och fet/oren hud.

– Jag tror på 100% ekologisk hudvård med näringsrika ingredienser för skydda din hud från dagens hårda påfrestning. För mig är Organics by Sara så mycket mer än bara hudvårdsprodukter. Vår vision är att inspirera människor till att värdera, uppskatta och respektera sin hud – det gör man bäst med produkter som är ekologiska på riktigt så därför blev vår nya slogan Organics by Sara – truly organic som står på produkternas framsida.

 

Spana in sortimentet här >>>>