Nyfiken på menskoppen? Men du ställer dig tveksam? Här reder vi ut några av fördelarna som kommer med att använda menskopp, fördelar både för din kropp och för miljön! 

1. Menskoppen är snäll mot dig!

Tyvärr så finns det många fysiska tråkigheter med att använda både binda och tampong. Tampongen förändrar pH-värdet i ditt underliv då den inte bara fångar upp din mens utan också alla de kroppsvätskor som finns inne i magen för att du ska må bra. Det här leder till att du kan få lite värre mensvärk, din mensvärk håller i lite längre och ditt underliv måste hela tiden jobba för att återställa pH-nivårerna.

 

2. Inga läskiga ämnen i kroppen

Medicinskt silikon släpper inte ifrån sig några läskiga gifter eller kemikalier i din kropp. Blekt bomull däremot kan släppa ämnen som tar sig in i dina slemhinnor…Vilket tror du är snällast mot kroppen? Heja menskoppen!

 

3. Sov hela natten

Du behöver inte oroa dig för att sova med menskoppen, det går alldeles utmärkt! Du måste inte heller hålla koll på att byta tampong med ett visst antal timmars mellanrum för att du är rädd för ”tamong-sjukan”.

 

4. Ska du bada?

Du behöver inte oroa dig för att ett blått snöre ska leta sig fram när du ligger på stranden. Du behöver inte heller gå och byta tampong efter varje dopp om du oroar dig för att tampongen ska bli vattenfylld. Menskoppen kan du använda i flera timmar och den riskerar inte att halka ur när du är i vattnet.

 

5. Konsumtion och miljö

Håll i dig nu! Om du sköter din menskopp rätt så håller den i tio år. Det går att översätta till att en endaste liten menskopp ersätter 3250 tamponger (!) som du annars hade behövt. Efter att ha läst den siffran känns det knappt försvarbart att använda tampong igen.

 

6. Saker som blir bättre av menskopp

Enligt mätningar har man sett att 66% av kvinnor i ett test kände sig mindre torra när de använde menskopp och 62% upplevde mindre odör, något som annars brukar vara relaterat till just torrheten.

 

7. Du somnar lättare!

Eftersom menskoppen är snäll mot kroppen och inte irriterar eller sätter igång återställande av pH-värden, återfuktning och så vidare så blir det lättare för kroppen att slappna av och komma ner i varv, plus att den inte skaver och du behöver inte gå upp på natten för att byta!

 

8. Sprid kunskapen – många tror det är svårt, kladdigt och läskigt

Av de 1500 personer som testade menskoppen i en undersökningen* uppgav 94% att de skulle rekommendera menskoppen till en vän!

*Källa: Svaren baseras på en undersökning genomförd av Intima, 1500 kvinnor (världen över) deltog i undersökningen i mars 2016

 

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>

5 tips för ett gladare underliv