Naturliga tandkrämer. Jag gillar när det smakar mint men jag gillar inte när det ger mig halsbränna. Men här är tre naturliga tandkrämer utan fluor som jag har testat:

 

Lavera, Basis Sensitive Toothpaste, 75 ml, 37 kronor. Som namnet antyder är detta en klassisk tandkräm som har smak av mint. Den är vit och krämig men också lite “pulvrig”, alltså löser den sig snabbt i munnen och man känner saltkorn och silika. Ger en otroligt fräsch känsla i munnen och även tänderna. Dock får jag en konstig eftersmak i munnen, och på gränsen till halsbränna. Betyg: 3. 

 

Radius, Organic Coconut Toothpaste, Mint Aloe Neem, 85 gram, 89 kronor. Detta är en spännande produkt, som ser lite ut som lös mandelmassa. Den är lite svår att få att fastna på tandborsten, eftersom den gärna ramlar av och liksom faller isär. Smaken är riktigt trevlig, mintig men ändå lite “oljig” på något sätt. Löddrar inte alls, och smakar och uppför sig ganska olikt andra tandkrämer. Gör dock rent bra och lämnar en riktigt bra känsla i munnen. Betyg: 4. 

 

Taylor’s 32, Natural Whitening Toothpaste, Classic Mint, 75 ml, ca 50 kronor. Snygg tub med vit tandkräm som smakar mycket mint. Nästan så att det ryker ur näsan – så stark är smaken. Men det ger ju en känsla av att det blir rent! Ganska vanlig konsistens, lite småseg och ger en bra känsla i munnen. Tycker den gör rent bra, men jag är inte så säker på whitening-effekten. Ger inga bismaker eller halsbränna som jag ibland kan få. Den här köper jag gärna igen. Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• Så bleker du tänderna med Warpaint. 

 

English: Seems like British brand Taylor’s 32 and American brand Radius have made a couple of nice natural tooth pastes.