Här sitter jag och gottar mig i bastun på Dufweholms Herrgård, minsann! På huvudet ser ni något som heter Aquis och som är en typ av turban som man använder istället för handduk efter man tvättat håret.

Den är väldigt fiffig eftersom man lätt samlar ihop allt hår, trär på turbanen, vrider runt den och knäpper fast den i en ögla på huvudet. Jag har fått höra på Facebook att jag har den åt fel håll, haha! Man ska tydligen sätta knappen nere i nacken, men hey, det funkar utmärkt att göra som jag!

Det som händer sen är att håret torkar snabbt – mycket snabbare än med vanlig handduk – och slits betydligt mindre än när man använder en vanlig handduk för att torka håret.

Det tar kortare tid att styla håret efteråt, jag behöver inte hålla på att blåsa håret lika länge, men jag ser också att jag tappar betydligt färre hår när jag använder den här.

Den är tillverkad i polyester, så själva materialet i sig är inte hållbart, men den är ju hållbar på det sättet att den kan användas i evigheter. Den första jag köpte är nog 2 år gammal nu, och numera har vi var sin i familjen, bra för husfriden! Jag räknar med att vi lätt kan ha dem i ytterligare 3 år utan problem. Dessutom tar de ingen plats i badrummet och kan enkelt hängas upp på tork efter användning.

Här kan du läsa mer om Aquis

 

Läs mer: 

• Om jag inte stylar håret ser jag så här slarvig ut… 

• Drömmer om Dufweholms Herrgård. 

 

English: I tried this hair turban from Swedish brand Aquis that dries the hair much quicker than regular towels. Like!