Ekologisk hudvård. Vi har ju lärt oss att vi ska peela bort “död hud” från ansiktet för att få ny lyster och det kan ibland kännas lite hårt och obehagligt. Men här har Annemarie Börlind tagit fram en ny peeling som är mild i känslan mot huden, men ändå effektiv. För hårt och rivigt behöver inte betyda att det gör nytta – tvärtom, en för kraftig peeling kan göra mer skada i huden.

Jag peelar max en gång i veckan, eller när huden behöver det, tex efter sol, då kan jag få lite av ett hårdare pansar i huden.

 

Vad: Annemarie Börlind, Effekt Peeling, 50 ml, 249 kronor. Den här härliga krämen är mintgrön och har många fina små gröna kulor i sig. Kulorna är vaxkulor av jojobaolja och de är små och har liksom lagom riv mot huden. Peelingkrämen doftar härligt av syrliga päron och känns liksom uppiggande på huden. Jag tar en klick lika stor som en ny enkrona och masserar in på rengjord och lite fuktig hud. Sen masserar jag runt och kulorna ger ett väldigt kul ljud när de åker över huden. Sen sköljer man av med vatten och då är huden slät, mjuk och med synbart minskade porer. Huden känns inte torr och stram som den kan göra av andra peelingar, utan känns enbart behaglig och liksom förnyad. Jag tycker att den verkligen lever upp till sitt namn; Effekt peeling. Hudens yta känns mjukare och slätare och kan liksom andas igen. Jag har ju känslig hud, och jag uppskattar att den är så mild mot huden men ändå ger ett synbart resultat. Betyg: 4,5.  

 

annemarie_borlind_effekt_peeling

Läs mer: 

• Mina bästa ansiktsprodukter från 2017. 

 

English: This facial peeling from German brand Annemarie Börlind is truly effective – and gives a nice even skin!