Naturlig tandblekning med kol. Jag har testat ett par olika sätt att bleka tänderna, eftersom jag i perioder kan bli lite gul. Efter längre vistelser utomlands, till exempel. Vet inte varför?

De hemmablekningar jag testat tidigare har innehållit en del tveksamma ämnen, och det har inte heller givit någon supereffekt. Och att gå till tandläkaren och betala över 3 000 kronor för en blekning är jag för snål för, hehe. Nu har jag testat Warpaint, som är ett helt naturligt sätt att bleka tänderna på.

warpaint

Warpaint är ett Australiskt företag och deras tandblekning Warpaint Natural Teeth Whitener består av aktiverat kol från kokosnötsskal, bentonitlera och eterisk olja från pepparmynta och citronmyrten.

Förutom att denna pulverblandning ska hjälpa till att bleka tänderna menar företaget också att det stärker munhålan och tandköttet. I går när jag flossade för första gången på kanske 3 månader så blev det inget blodvite, och det brukar det alltid bli när jag använder tandtråd. Så just nu verkar mitt tandkött vara i harmoni i alla fall.

Jag tycker att det märks direkt att tänderna blir ljusare när man använder detta regelbundet. Mitt problem är att jag glömmer bort att använda pulvret, så jag har inte fått till någon längre kontinuitet i borstandet. Men så snart jag borstar varje dag i 3-4 dagar så märks det att tänderna blir vitare och mycket fräschare.

Det blir ju inte Tom Cruise-vitt efter bara 5 dagar, så man måste vara ihållig. Och häller man i sig 5 koppar kaffe och rödvin varje dag så vet vi ju vad som händer, hehe.

 

Så här använder du Warpaint: 

Investera i en extra tandborste som du enbart använder till Warpaint, eftersom den blir färgad. Jag valde en hållbar tandborste i bambu från Humble Brush

warpaint_tandblekning

Blöt ned borsten och doppa den i pulvret. Jag borstar med Warpaint enbart på kvällen. Men du kan borsta dina tänder med din vanliga tandkräm morgon och kväll och sen bara lägga till ytterligare en borstning under dagen när det passar dig.

Sen är det bara att börja borsta. Håll munnen stängd så slipper du att det skvätter ut svart gucka. Borsta som vanligt i ca 2 minuter. Sen sköljer du genom munnen med vatten och spottar ut, kanske ett par, tre gånger för att få bort allt pulver.

De första gångerna borstade jag jättehårt och fick sår på tandköttet. Det behövs inte alls, man kan borsta mjukt precis som vanligt. Jag gissar att den annorlunda konsistensen gjorde att jag tog i extra mycket. Jag har också läst om folk som har blandat kolpulvret med kokosolja för att få en mjukare konsistens, och andra har blandat kolpulvret med tex en salttandkräm.

warpaint_tooth

Detta pulver skadar inte emaljen, är inte testad på djur och en burk räcker till ca 150 borstningar. Akta dig för att använda en vit handduk när du torkar bort pulvret eller torkar dig om munnen – det kan ge fläckar.

Ibland kan det vara svårt att skölja bort allt kol från munnen, jag ser att det liksom lägger sig längs tandköttet, men till natten är jag inte så brydd kring det. Jag har försökt att ta före och efter bilder, men det är otroligt svårt, eftersom det alltid är olika ljus.

Jag skulle säga att det är absolut värt att testa, och du som redan gjort en blekning hos tandläkaren kan med fördel använda Warpaint för att hålla efter färgen.

Läs mer om Warpaint här >>>

 

English: I’ve tried this all natural teeth whitener from Australian brand Warpaint. And it works!