Inlägget innehåller reklamlänk till Bangerhead. 

Essencevatten är inte livsnödvändigt i en hudvårdsrutin, men de jag har testat so far har verkligen lyft min hud till nästa nivå. Här är en essence från koreanska Whamisa som jag verkligen rekommenderar.

 

Whamisa, Pear Blossom Essence, 100 ml, 430 kronor.  Så fin glasflaska med en blomma inuti som ni ser – det är en päronblomma, och essencen innehåller också tannin och luteolin från just päron. Jag vet egentligen inte vad detta essens-vatten gör, men jag kan bara gissa att det är mixen av aktiva ingredienser som hyaluronsyra, linolensyra, guto kola, svampextrakt och C-vitamin som gör susen.

Min hud är i superfin form, på alla sätt och vis. Ofta mitt i vintern kan det bli lite torrt och stramt i huden, men med denna fina produkt uppföljd av fuktserum och så har det blivit sån stor skillnad! Hudtonen är jämn, texturen är slät, porerna är små, inga blemmor och annat är synligt. Huden känns verkligen fuktad, stunsig och bara superfin. Knappt att jag behöver foundation!

Jag häller ut essensen på fingrarna och sen klappar jag in det i huden. Låter det sjunka in ett par sekunder innan jag följer upp med fuktserum eller en olja. Det har en fin doft som är blommig, kryddig och lite “fermenterad”. Det känns inget på huden, så den är mild nog att användas varje dag, och jag som är lite känslig trivs ypperligt med detta vatten. Det är också berikat med oljor från lavendel, bergamott och rosenträ som också bidrar till den fina doften. Jag har använt detta hela vintern och jag kommer nog att gråta en skvätt när det tar slut. Det passar mig så himla, himla bra. Måste testas! Betyg: 5/5. 

 

Hört talas om essens vatten?