Inlägget innehåller reklamlänk till Calaeste Beauty. 

Torrschampo. Det var jättelänge sen jag testade ett naturligt baserat torrschampo – men här kommer ett test! Det är amerikanska märket Cleo Coco som gör detta som också dubblar som talkfritt kroppspuder!

 

Cleo Coco, Dry Shampoo & Body Powder, 110 gram, 185 kronor. 

(länkar till en annan doft.)

Den här smarta förpackningen gillar jag! Den har som en pump som blåser ut ett vitt puder som alltså kan användas på både kroppen och i håret. I håret är det väldigt lätt att bara lyfta på håret och rikta pumpen mot de områden man behöver fräscha till. Håret blir så där grått som det kan bli när man är brunett, men det är ganska lätt att borsta ur. Pulvret är bra på att absorbera fett, så det känns fräscht riktigt fort. Nu under vintern har jag dock noterat att det inte är lika bra på att ge håret volym. Torrschampot saknar lite av den där sticky karaktären som en del torrschampon har och som möjliggör mer volym i håret.

Till kroppen kan man alltså använda detta som deo, tex mellan låren, i bh:n eller på andra ställen där det kan uppstå svett och skav, och tja, den funkar! Och man kan också använda pulvret som ett dry shower – något jag inte hört talas om tidigare. Smart! Så har man tex tränat och inte kommer åt en dusch på ett tag kan man bara pumpa ut lite av torrpulvret så absorberas svett ganska snart. Det gillar jag!

All in all en smidig produkt som doftar fräscht av grapefrukt och bergamott, är enkel att använda och man gillar ju att det är en multiprodukt! Betyg: 4/5.