Ekologiskt schampo.  Så kul att svenska märket Bruns kommer med nyheter. Det var länge sen jag testade något av deras schampon och denna nyhet var jag pepp på. Bruns nya växaserie innehåller extrakt från mungbönor och rödklövergroddar som hjälper till att stimulera hårsäckarna, och även naturligt keratin från ull som bibehåller ett starkt hår. Perfekt för dig som känner att håret har blivit tunnare, eller slitet eftersom produkterna främjar hårtillväxten. Jag har testat kitet som har doft, Glädjande Tillväxt. Och jag gillar!

Bruns Växa Mask, Glädjande Tillväxt, 350 ml, 449 kronor. Den här masken är ljuvlig! Den använder jag varannan gång efter tvätt med schampot nedan. Det doftar underbart av lime och mynta och är  lätt att fördela i håret och det känns direkt att håret tar åt sig av masken. Det återfuktas ordentligt, blir mjukt men ändå starkt och glansigt. Huruvida den hjälper med ökad hårväxt kan jag inte uttala mig om, jag märker bara hur bra håret mår och ser ut av detta. Det går att sova med masken, men det har jag inte testat, och för dig som behöver stimulera hårväxten används denna med fördela i hårbotten. Betyg: 5/5.

Bruns, Växaschampo, Glädjande Tillväxt, 330 ml, 398 kronor. Det här schampot gillar jag! Det är ganska löst i konsistensen, orange i färgen och har en frisk doft av lime och mynta. Lätt att fördela i håret, löddrar bra men kräver ändå lite arbete. Jag brukar få schamponera två gånger för att det ska bli riktigt bra och för att jag ska komma åt allt hår (det har ju växt en del på sistone!) Det är sen lätt att skölja ur och håret klarar sig faktiskt utan balsam. Det känns friskt, starkt och ja, det känns också tjockare efter några veckors användning. Varannan tvätt är jag helt utan balsam, och varannan tvätt använder jag hårmasken och håret mår toppen. Det är en tydlig skillnad i känslan, håret känns starkare och friskare. Och bra volym! Betyg: 5/5.

Bruns, Växavatten, 200 ml, 379 kronor. Det här vattnet har jag inte använt så mycket. Dels har jag ganska tjockt hår som det är, och dels har jag inte riktigt fått in någon bra rutin för det. Jag gissar att det skulle passa bättre för dig som har tunnare hår och som vill ge håret en ordentlig boost. Det kan användas efter schamponeringen, när man skippar balsam, tex. Men jag har testat att bara spraya i hårbotten i torrt hår och sen gjort lite hårbottensmassage. Det är nyttigt för alla hår och för alla hårbottnar. Har samma typ av doft som de andra produkterna, och är lätt att använda genom den smidiga sprayfunktionen.

bruns-tillvaxt hårmask

Läs mer om schampo no 4 från Bruns som är en favorit: 

Ekologiskt schampo och balsam från Bruns Frisörer