Ekologisk ansiktsrengöring.  Jag älskar oljebaserade rengöringar, för mig känns det bäst på huden, men vissa av dem kan vara bökiga att använda. Här har tre rengöringsoljor för ansiktet som jag har testat nyligen.

 

Edible Beauty, Pure Enchantress Makeup Remover Oil, 50 ml, 355 kronor. Smidig liten glasflaska med pump som doserar ut en mycket väldoftande olja. Den är lätt att massera ut i huden och löser lätt upp smink, solskydd och annan smuts. Denna behöver man torka av från ansiktet med en blöt (varmt vatten) muslinduk eller pad och då åker allt med. Lämnar huden ren, mjuk och återfuktad. Jag gillar den här, men den är ganska dyr. Betyg: 4,5/5.

 

Novoexpert, Cleansing Oil With 5 Omegas, 150 ml, 265 kronor. Rengöringsolja som kommer med en liten bomullspad. Flaskan har en pump som är lätt att använda och oljan doftar riktigt härligt! Som frukt och godis på samma gång. Oljan är lätt i konsistensen och även lätt att massera in i huden. Jag försökte sen skölja av den med vatten, men det funkar inte så bra. Bäst är att använda den lilla paden som följer med och tvätta av med varmt vatten. Gör ordentligt rent, känns mild men samtidigt effektiv och allt smink och även spf åker av utan problem. Bra! Betyg: 4,5/5. 

 

BiBy Beauty, Swipe Clean Oil Cleanser & Makeup Remover, 100 ml, 362 kronor. Söt flaska som tyvärr är sölig och ganska opraktisk. Oljan doftar fräscht och är lätt att massera in i huden, den rengör bra, löser upp smink och spf bra, och svider inte i ögonen. Sen blöter man ned händerna och masserar mer i ansiktet så att oljan förvandlas mer till en emulsion. Sen när man sköljer av ansiktet ordentligt med vatten lämnas huden ren och fräsch och inga hinnor är kvar. Torkar inte ut, utan huden känns riktigt bra efter denna. Men som sagt, sölig flaska. Betyg: 4,5/5. 

 

Läs mer: Mina bästa ansiktsrengöringar: 

Bästa ekologiska ansiktsrengöring