Ekologiskt schampo och balsam. I Lund driver Johanna och Cecilia salongen Bruns Frisörer och ganska nyligen öppnade de en filial i Malmö. De har också lanserat eget schampo och balsam som de kokar i en lokal bakom salongen i Lund. Så himla härligt!

 

Schampo och Balsam 01 är till för det fina skandinaviska håret som behöver volym. Det är inte alltid man behöver balsam.

Schampo 02 är för dig med lite tjockare hår som vill ha lite tyngd.

Schampo och balsam 03 är samma som 01 fast helt utan doft.

Schampo och Balsam 04 är djuprengörande och volymgivande, och här rekommenderas balsam efteråt.

IMG_0492

Jag har testat 04 med doft av citrus.

Bruns Frisörer, Schampo nr 04, 330 ml, 295 kronor. Snygg och smidig plastflaska med pump! Halvlös gelé som är fint orangefärgad och som doftar underbart av citron men också av mynta och cederträ. Lätt att massera in i håret och gör rent direkt. Jag föredrar att tvätta två gånger, då blir det riktigt tjockt och trevligt lödder. Jag har kort och grovt hår, så jag klarar mig utan balsam, och håret blir rent, skinande och får samtidigt bra volym. Här behöver man inte tvätta håret på flera dagar efteråt. Älskar! Betyg: 5.

 

Bruns Frisörer, Balsam nr 04, 330 ml, 295 kronor. Samma fina och praktiska pumpflaska och balsamet är krämigt och samtidigt ganska löst i konsistensen. Det har också samma härliga citron-myntadoft. Känns inte så vårdande inledningsvis, eftersom det är så tunt. Men det återfuktar faktiskt håret riktigt bra. Håret blir också lättarbetat, och får fin glans. Betyg: 4. 

IMG_0493

Min kollega Annelie som har fint och blont hår har testat schampo och balsam 01.

 

Bruns Frisörer, Schampo nr 01, 330 ml, 295 kronor. Snygg flaskdesign och praktisk pump för hemma-duschen. För mig som har ett klassiskt tunt, blont hår är det här schampot perfekt, det ger volym utan att håret blir flygigt. Och det håller håret rent och fräscht i fler dagar. Den lite udda doftkombinationen kokos och kardemumma smälter ihop till en perfekt kombo, tänk bullbak delux – lätt beroendeframkallande! Bäst resultat blir det om man schamponerar håret två gånger, tar lite onödig tid, men värt det! Inte så smidig att packa med i träningsväskan pga pumpen och storleken. Betyg: 4,5.

 

Bruns Frisörer, Balsam nr 01, 330 ml, 295 kronor. Milt balsam i krämig konsistens som gör håret mjukt, följsamt och lätt att reda ut. Älskar doftkombinationen av kokos och kardemumma! Dryg, en liten klick räcker för mitt korta hår. Gillar pumpflaskan för hemmabruk, men precis som med schampot är det krångligt att packa ned i gympaväskan. Betyg: 4. 

IMG_0494

Jag har också testat Schampo 02 som doftar milt av fräsch tvål och som är betydligt ljusare i färgen än 04. Det är också liiite segare i konsistensen. Detta löddrar lika bra som de andra, känns också som att det gör rent ordentligt men ger inte riktigt samma volym som 04. Jag skulle gissa att det här schampot är perfekt för dig med stort frissigt hår. Och med detta brukar jag inte använda balsam efteråt.

Här hittar du alla produkter från Bruns >>>

 

Läs mer: 

• Jag färgade håret hos Bruns Frisörer i Lund.

 

• Recension av ekologiskt schampo och balsam från John Masters Organics.

 

• Recension av schampo och balsam för kliande hårbotten från Less Is More.

 

English: I love these organic hair care products from Swedish brand Bruns Frisörer. And my colleague Annelie loves them too!