Ekologisk K-beauty. Det börjar dyka upp fler koreanska märken som enbart använder sig av naturliga och ekologiska ingredienser – kul! Här har jag testat ett så kallat essence och en ansiktsolja från märket Urang: 

urang-glow-oil

Urang, Glow Oil Serum, 30 ml, 625 kronor. Den här oljan är så härlig! Den kommer i världens sötaste flaska, verkligen ögongodis, och själva oljan doftar ljuvligt. Den är baserad på bland annat jojoba, solros, ringblomsolja och mandarinolja. Oljan är snabb, fint gul i färgen och doften – citrusblommor! – höjer verkligen upplevelsen när man trycker in den här i huden. Mjukgör, återfuktar och håller huden mjuk, med fin lyster. Denna olja är till för normal till känslig hud, och den passar mig riktigt bra. Som alltid med en pipett har jag för vana att ibland överdosera – man behöver inte ett helt rör! – men den är så härlig att smörja in över hals, nacke och dekolletage. Så härlig och lyxig! Betyg: 4,5/5. 

 

Urang, True Rose Repair Essence, 50 ml, 500 kronor. Det här är en typ av gel-liknande serum som kallas essence inom K-beauty – de kommer i olika konsistens – men de är tänkta att appliceras efter toner och före serum eller olja. Detta essence har jag haft under oljan ovan. Smidig liten pump på den fina glasflaskan och den doserar en perfekt liten klick av den här gelén. Den är lätt, inte klibbig och på fuktad hud känns den mer som en tjockare toner. Den har en fin rosdoft och efter applicering känns huden riktigt bra fuktad. Men det är tydligt att den här produkten är en del av en rutin, den klarar inte att hålla huden tillräckligt fuktad utan olja eller ansiktskräm. Återfuktar huden riktigt fint och gör också huden lugn, och samtidigt “vid liv”. Behövs den verkligen? Nej. Är den ett bra tillskott? Ja – huden har en grym fuktad känsla, särskilt i kombination med oljan över. Alla dessa olika produkter hjälper nästkommande produkt att komma ned i huden med all den näring som de har, och denna typ av lager-på-lager-rutin är signifikant för K-beauty. Betyg; 4/5. 

 

Läs mer om mister från Urang:

Härliga mister från Urang