Vad är detta undrar du nu? Jo, jag har noterat att det i vissa beauty-kretsar i Stockholm florerar vissa “sanningar” varav en är “Alla använder ju fillers.” 

Och nej, det är inte sant. Det är klassisk Fake News.

Kanske att “alla” betyder personer inne i den konventionella beauty-bubblan i vår huvudstad, de som arbetar i den delen av branschen, den som är mer driven av att man helst ska förändra sitt utseende med just fillers. Och självklart har de en massa kunder, men faktum är att andelen av de som gör mer “estetiska förändringar” i ansiktet är mycket liten. Men den hörs ganska högt.

Detta inlägg handlar inte om huruvida det är rätt eller fel att fylla i sitt ansikte med fillers eller förstora sina läppar eller lyfta sina ögonlock. Alla bestämmer själva hur de vill göra. Min poäng är att denna typ av “sanningar” som sprids kan vara problematiska. De riskerar nämligen att normalisera det faktum att alla förväntas förändra sina ansikten. Om man tror att “alla andra gör det” kan det påverka ens självbild.

Kanske är detta problem isolerat till Stockholm, vad vet jag? Men här i denna stad sprids många “sanningar” som bara känns relevanta här, och som vanligt glömmer man att det finns ett helt land utanför 08-området.

Ingen av mina nära vänner har använt fillers eller gjort andra ingrepp i ansiktet och jag tror ingen av dem ens överväger det. Jag kan bara gissa att de är nöjda med hur de ser ut och att de därför inte ens tänkt tanken på att lägga tid eller pengar på att ändra sitt utseende. De lägger nog hellre pengar på sitt välmående.

Jag vill att kvinnor ska känna sig trygga i sin egen förpackning. Jag vill ge inspiration till hur man på ett hållbart sätt kan ta hand om sin hud, och sin hälsa. Många av oss har tillräckligt med stress i våra liv, att lägga till ett lager av utseende-hets känns bara fel.

Insidan – hur vi mår, vilken energi vi utstrålar, hur vi tankar vår bil med bra näring, hur vi rör på oss och hur vi tänker om oss själva – allt det är enligt mig mycket VIKTIGARE än utsidan. Quick fixes känns inte så hållbara – jag är tveksam till att de får oss att må bättre på insidan på längre sikt.

Vill man till varje pris se ung ut är det självklart något man ska utforska, men man bör inte behandla det som något “normalt som alla gör”.

Ta hand om er!

Är det du säger till dig själv verkligen sant?