Ekologisk BB Cream. Italienska Purobio gör bra och prisvärt naturligt och ekologiskt smink och här är deras nya BB Creams som jag har testat två olika nyanser av. De har uppdaterats i formula och i förpackning (kanske inte att orange tub är min favorit, men man hittar dem i alla fall lätt!)

Rolig kuriosa: Jag testade ena halva av ansiktet med nr 01 och andra halvan av nr 03 och efter någon timme (när den verkligen gått in ordentligt i huden) var det väldigt svårt att se skillnad på mina båda ansiktshalvor. Så tänk på det att BB och CC Creams ofta har en bra förmåga att anpassa sig efter din egen hudton, att matcha perfekt är inte alltid nödvändigt.

Purobio, Sublime BB Cream, 01, 30 ml, 149 kronor. Halvlätt kräm i nyansen 01 som går åt en rosa underton och som passar en ljusare hud. Lätt att arbeta in men täcker faktiskt mer än jag trodde. Beroende på vilket underlag jag har får den olika effekt på huden. Allra bäst för mig är det med först fuktserum och sen ansiktsolja under. Då hjälper den till att jämna ut hudtonen riktigt bra. Den är åt det mattare hållet, och med det menar jag att den är fri från mica (skimmer) och den håller huden snygg, men inte så glowig som andra BB Creams tenderar att göra. Så vill man ha liiiite mer täckning i en BB Cream men ändå hålla en lätt känsla så är detta ett bra alternativ. Håller huden mjuk och återfuktad länge och känns trevlig. En riktigt bra BB Cream, men själva förpackningen känns verkligen trist och lite “galne gunnar”. Dryg! Prisvärd! Bra! Betyg: 4/5. 

Purobio, Sublime BB Cream, 03, 30 ml, 149 kronor. 

Denna nyans är snäppet mörkare, och med neutral underton och jag gillar nog denna snäppet bättre, den passar nog mig en anings bättre trots allt. Jag gissar att jag med åren har fått en förändrad hudton själv, för jag tenderar inte längre att direkt gå till de allra ljusaste nyanserna, utan typ näst, eller näst-näst ljusast. Betyg: 4/5. 

purobio-swatches

Purobio BB Cream 01 till vänster, som ni ser går åt rosa, och så 03 som ser riktigt brun ut, men den är inte riktigt så mörk. Svårt att fånga på bild!

LÄS MER: Mina bästa ekologiska och naturliga BB – och CC Creams.