Ekologisk duschgelé. Det går ju åt en del duschtvål hemma hos oss. Tur att det finns så många bra ekologiska och naturliga varianter som inte torkar ut huden!

 

La Provencal Bio, Hydrating Shower Gel, 500 ml, 99 kronor. Stor redig flaska, som tyvärr är lite svår att hantera i duschen. Har ett snäpplock, men själva gelen är så fast och mer jelloliknande i sin konsistens att den inte rinner ut så lätt. Man måste liksom klämma ut den. Den har en mild och lite örtig doft som är god, men kanske lite mesig. Känns trevlig att massera in i huden, men blir inte så löddrig, tack vare konsistensen. Men härlig ändå. Prisvärd och gillas av resten av familjen. Ecocert Cosmos Organic. Betyg: 4/5. 

 

NAE, Refreshing Shower Gel, 200 ml, 49 kronor. Ännu en prisvärd duschkräm som är Ecocert-certifierad! NAE:s gel är genomskinlig, halvseg och löddrar fint. Har en härlig örtig doft (rosmarin, timjan) som känns unisex och som känns riktigt uppfriskande. Gör rent utan att torka ut huden. En riktigt bra duschkräm för hela familjen. Gillar verkligen att NAE gör prisvärd ekologisk hudvård, gillar bla deras handtvål och deras deos. Betyg: 4,5/5. 

 

Föllinge, Shower Gel, 200 ml, 159 kronor. Handgjord duschtvål från Jämtland! Den här har en pumpflaska, som jag älskar att ha i duschen, ser också riktigt bra ut på hyllan (om man bryr sig om sånt.) Men det bästa är ju innehållet. Ganska seg gelé som har en superhärlig doft av apelsin och cederträ. Den är ljuvlig och påverkar mig otroligt positivt varenda gång jag använder den. Löddrar fint, är dryg, så man behöver inte så mycket för att kunna tvåla in kroppen ordentligt. Gör rent utan att kännas uttorkande och verkar uppiggande och uppfräschande. Den dyraste av dessa duschkrämer, men också den bästa om ni frågar mig. Betyg: 5/5. 

 

Urtekram, Body Wash, Spicy Orange, 200 ml, 69 kronor. Ingen är ju gladare än jag att Urtekram har valt att göra om sina kroppsprodukter och låta dem dofta lite mer. Denna duschgel är genomskinlig, halvseg i konsistensen och lätt att trycka ur tuben. Har en fin doft av apelsin men också “varma kryddor” (kanske lite ingefära?). Känns bra på huden, gör rent och löddrar lagom. Kanske inte att detta är min favoritdoft, tycker att deras Wild Lemongrass är fräschare i doften. Men en bra duschkräm som passar hela familjen. Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska duschtvålar.