Ekologisk BB Cream – vilken är bäst? BB Cream (Beauty Balm Cream) har varit väldigt poppis ett tag och jag förstår varför. Det är ju som en allt-i-ett-kräm och förenklar verkligen livet på många sätt. BB Creams fungerar alltså som färgade dagkrämer då de verkar återfuktande och skyddande på huden, medan färgen gör att hudtonen jämnas ut och man får lite glow, utan att det blir för sminkat. Perfekt för dig som inte gillar en sminkad look.

Här listar jag de jag gillar bäst, och bland dessa är det bara en av dem som har inbyggt solskydd. Det finns ju också CC Cream (Color Correction Cream) som är nästan samma sak, men min erfarenhet är att CC Creams oftare har solskydd, medan BB Cream handlar liiite mer om att återfukta huden. Men de är alltså typ samma sak.

Bäst i test: ekologisk BB Cream:

inika_bbcream

Inika, BB Cream Foundation, Cream. Smidig pumpflaska, lätt kräm som är mjuk och följsam och lätt att applicera. Nyansen går åt gult som ni ser på bilden, medel täckning, jämnar ut hudtonen, och är riktigt återfuktande. Hållbarheten är också bra, efter en hel dag känns huden fortsatt fuktad och man ser fortfarande riktigt fräsch ut. Ger fin lyster! Betyg: 5/5

madara cc cream spf 15

Madara, Anti-Pollution CC Cream, spf 15. Detta är den ljusaste av Madaras två olika CC Creams, Light Beige. Det är en lite seg kräm som ändå känns otroligt lätt för att vara en dagkräm med spf. Lätt att applicera med fingrarna, ger omedelbar lyster som ser helt naturligt ut, och den jämnar ut hudtonen. Håller huden behagligt fuktad hela dagen och huden känns också skyddad utan att den känns tung eller fet. Grym! Betyg: 5/5

estelle thild-tinted moisturizer

Estelle & Thild, Bio Hydrate All-In-One Tinted Moisturizer, Light. Egentligen är detta inte en BB Cream, men jag tycker ändå det! Dagkräm som återfuktar, har färg som hjälper till att jämna ut hudtonen. Smälter in i huden och har bra hållbarhet; doftar fräscht och ger huden ett naturligt glow. Betyg: 5/5

juice beauty_cc cream

Juice Beauty, Stem Cellular CC Cream, Natural Glow, spf 30. Smidig tub med en smal pip i metall som gör att man inte slösar i onödan på denna dyra kräm. Den är ganska fast i konsistensen, en liten klick rinner inte av handryggen. Doftar ljuvligt, går direkt in i huden och återfuktar massor! Har inte så mycket täckning, men den ger ändå en jämnare hudton och framför allt massor av lyster! Spf 30 som är perfekt nu under våren. Vill man täcka mycket är detta dock inget för dig, men den tål att man applicerar foundation över! Betyg: 5/5. 

bb cream iroisie ekologisk

Iroisie, Ultimate BB Cream är en av mina favoriter. Den här lite mindre tuben innehåller en BB Cream med spf 25 som är lite fastare i konsistensen och är mer som en foundation. Bra täckning, håller huden fuktad, ger jättefin lyster och funkar jättebra över dagkräm/serum eller olja. Betyg: 5/5

borlindbbcreambeige-600x600

Börlind, BB Cream, nyans Beige. Smidig förpackning med smal tub som doserar ut en småseg kräm och nyansen är mer åt det rosa hållet skulle jag säga. Doftar härligt, låser in fukt i huden, och håller huden snygg. Ger huden en riktigt snygg finish åt det mattare hållet. Betyg: 4,5/5. 

Lily Lolo, BB Cream, nyans Light.  Smart tub med pump som doserar generöst  – här får man vara försiktig så att det inte kommer för mycket. Halvfast kräm som doftar ljuvligt och dryg, man behöver inte mycket. Känns återfuktande, men tricket är att jobba in den snabbt i huden så att den inte stelnar, eller grunda med en olja. Ger en snygg, naturlig och matt effekt på huden och jämnar ut hudtonen. Passar dig som vill ha lite mattare yta. Betyg: 4/5. 

purbio- bb cream

Purobio, Sublime BB Cream, 03. Halvlätt kräm som är lätt att arbeta in, har mer täckning är de flesta BB Creams, och halvmatt, utan skimmer. Jämnar ut hudtonen bra, håller huden mjuk och återfuktad länge och känns trevlig. En riktigt bra BB Cream som är dryg och prisvärd! Betyg: 4/5. 

benecos- bb cream-fair

Benecos, Natural BB Cream, Fair. Tuben innehåller en halvlös kräm som är ganska pigmenterad, nyansen är ljus och neutral, alltså varken gul eller rosa, så den passar nog de flesta. Känns “blöt” och svalkande på huden men sen sjunker den in och känns återfuktande. Efter ett par minuter har den jämnat ut hudtonen riktigt snyggt och håller huden matt, så kanske inget för dig som är riktigt torr i huden. Bra hållbarhet under dagen och riktigt prisvärd! Certifierad enligt BDIH. Betyg: 4/5. 

 

Läs mer om BB Creams och CC Creams med inbyggd spf: 

Bästa ekologiska BB och CC-cream med solskydd