Ekologiskt och naturligt läppcerat.  Jag har oftast ett läppbalsam i väskan och känner allt mer att det är svårt att hålla mina läppar återfuktade hela tiden. Kanske är det åldern? Att den tunna huden på läpparna inte får sitt, trots att man bälgar i sig 5-10 glas vatten varje dag? Men! Tur då att det finns naturliga och ekologiska läppbalsam att använda:

 

Ljung of Lapland, Läppcerat, 55 kronor. Här har vi ett enkelt men bra läppbalsam med enbart några få ingredienser bla sheasmör, bivax och jojobaolja. Det är doftfritt, glider lätt ut på läpparna och håller läpparna mjuka. Det behöver inte vara så mycket krångligare än så här, även om det så klart ofta blir festligare med lite doft. Men läpparna hålls mjuka, och det är ju viktigast! Betyg: 4/5. 

 

Care of Gerd, 24/7 Lip Care, 99 kronor. Det här stora och rediga sticket uppskattas för att man lätt hittar det i väskan. Det är lätta skruva upp och lätt att glida ut på läpparna. Mjukt, följsamt och lite segt, alltså inte för blött eller lätt. Det återfuktar läpparna direkt och håller dem mjuka länge. Tack vare bivax, kakaosmör och ricinolja (som jag i detta fallet inte får ont i halsen av) så sitter det kvar på läpparna även efter en kopp te eller en måltid. Jag gillar verkligen detta! Men. Det är fritt från doft, och passande för alla som är känsliga, men det doftar inte så himla gott. Det blir ju så ibland med naturliga ingredienser, att de inte alltid har en egen fin doft. Men den lite trista doften dunstar bort ganska fort. Betyg: 4/5. 

 

Dr Brönners, Peppermint Organic Lip Balm, 49 kronor. Det här är ett fräscht läppcerat! Pepparmyntan ger sting åt läpparna, förutom att också dofta härligt. Detta är lätt, nästan lite blött och glider enkelt ut på läpparna, men absorberas snart. Mjukgör fint och läppbalsamet håller läpparna mjuka och fuktade länge. Gillar! Betyg: 4,5/5. 

 

Bodybees, Beeswax & Olive Oil Lip Balm, ca 70 kronor.  Åh! Detta lilla stift med läppcerat är så himla ljuvligt! Det glider ut så fint på läpparna och mjukgör och håller läpparna i fin form väldigt länge. Även detta innehåller bivax, Bodybees alla produkter innehåller bivax, därav namnet. Det är smaksatt med mint och det piggar upp lite grann och samtidigt sprids en fräsch doft. Det är också fritt från ricinolja vilket är bra för mig som brukar få kli i halsen av det. Min favorit just nu! Betyg: 5/5.  

naturliga läppcerat

Bästa ekologiska läppbalsam – mina favoriter