Sapienic, ny innovativ hudvård med fokus på sebum

Så har ett nytt hudvårdsmärke sett dagens ljus och lanseras i Sverige och resten av världen samtidigt. Det är Christofer Genberg som har arbetat med Esse Probiotic Skincare som är VD för Sapienic, som är skapat av den sydafrikanska forskaren Trevor Steyn. Konceptet går ut på att stötta hudens eget sebum och där finns spienic acid, som matar vår mikroflora med prebiotika. För att skydda sebumet bör vi skala ned på hudvård som stör sebum och mikrofloran i huden. Sapienics hudvård består främst av två produkter; Lipids som är oljebaserat och liknar hudens sebum, samt serum som innehåller fukt och annat som huden behöver. Mycket spännande! Spana in och läs mer här. 

lina-hansson skincare

Lina Hansson, Global Beauty – äntligen lanserad i Sverige

Svenska Lina Hansson bor i USA sedan flera år och jag har följt hennes karriär i många år. Hon är makeupartist som börjat utveckla egna produkter och nu har de äntligen landat i Sverige. Det är e-shopen Alice & White som tagit in ett första sortiment av hennes produkter (Alice & White är bra på smalare och mer nischade märken). In och spana in dem här. 

Holifox

Snow Fox – nytt märke till Sverige

Från USA kommer Snow Fox som gör hudvård anpassad för den känsliga huden. I fokus står traditionell österländsk örtlära. I sortimentet finns bland annat sheetmasker och en roller i rosenkvarts. Spana in produkterna i denna svenska webshop. 

Casa Noire

Casa Noire – nya naturliga skägg- och hårprodukter

Spana in dessa snyggingar! Här är skäggoljor, skäggbalm och håroljor från svenska märket Casa Noire. Oljorna är baserade på bland annat arganolja och hela känslan är marockansk och orientalisk. Snyggt! Spana in sortimentet här. 

Holifrog Skincare

Holifrog – grön hudvård landar i Sverige

Amerikanska märket Holifrog har landat i Sverige. De gör ansiktsvård i världens finaste förpackningar? Man blir i varje fall väldigt glad av att se dem! Fokus ligger på effektiva ingredienser som tex AHA- och BHA-syror och C-vitamin tex. Spana in dem här.

mode-livsstilspodden (1)

Gästade Mode- och livsstilspodden

Jag hade äran att få gästa Mode- och livsstilspodden nyligen. Det är Kristina Tjäder (tv i bild) som är medgrundare till modehuset Dagmar, och journalisten Anna Blom som har podden med fokus på hållbarhet, mode, livsstil och hälsa. Jag pratade om hållbara skönhetsval, green Hollywood, vinterbad, hudhälsa, ansiktsyoga och massa annat. Finns där poddar finns, eller här. 

Bare stockholm underkläder

Hållbara underkläder från Bare Stockholm

Det här är en rolig nyhet! Bare Stockholm är ett nytt märke, skapat av kvinnor för kvinnor och de gör underkläder i tencel. Så himla bra! De kallar det för “sustainable, antibacterial and silky.” Jag älskar tencel och närmast kroppen vill jag i största möjliga mån ha naturliga material framför syntetiska. Bare Stockholm gör underkläder i olika modeller, trosor och topar och i jordnära toner. Så snygga! Kolla in dem här. 

Lina Åhlen

Kurser i näringslära med Lina Åhlén – med rabatt!

Lina Åhlén blev jag bekant med för några år sen när jag skrev min bok ”Hello Glow”. Hon är näringsexpert och föreläsare inom just hälsa och näring. Hon har också grundat Nutrion Matters och där finns flera online kurser inom hälsa och kost. I dag lanserar hon en ny kurs som heter “Vackrare hy med rätt näring”, som handlar om hudens uppbyggnad, vilken näring huden behöver, vad som bryter ned huden osv. Men här finns fler kurser om hälsa och kost bland annat. Lina ger dig nu möjlighet att testa hennes kurser med 30 % rabatt fram till 31 maj. Ange koden: Naturligtsnygg när du bokar. Läs mer om alla kurser här.

Ere Perez

Ere Perez har landat i Sverige

Smink och hudvård från det australiska märket Ere Perez har landat i Sverige. Jag har testat en del av sminket och gillar flera av produkterna. Nu kan du köpa dem i Sverige via denna webbshop. 

Tvål & Tvaga tvål

Tvål & Tvåga lanserar nyheter

Göteborgsbaserade Tvål & Tvaga gör handgjorda tvålar för kroppen och den jag har testat är underbar. Nu har de lanserat ytterligare en tvål som heter Drömsk – som doftar av örtig lavendel, jordig patchouli och ylang-ylang. Underbar! Fasta tvåla är verkligen på modet igen, tacka zero waste-trenden för det, men kanske att vi också längtar efter svunna tider och äkta hantverk? Spana in Tvål & Tvaga här, och bor du i Gbg ska du genast traska till deras butik/tvålkök.