Ekologisk ansiktsolja. Det är alltid svårt att veta vad man ska förvänta sig av produkter som man testar, och jag kan ju säga att förväntningarna var ganska höga på Tata Harpers ansiktsolja. Den kostar nämligen en slant, och få ekologiska varumärken är så hajpade som just Tata Harper.

Men den kostar ju inte på långa vägar lika mycket som ansiktsoljan från Vintners Daughter som kostar 2 000 kronor. (Den recensionen kan du läsa här. )

 

Vilken som är bäst? Läs den här recensionen så förstår du nog vartåt det lutar:

tata_harper_beautifying_faceoil

Vad: Tata Harper, Beautifying Face Oil, 30 ml, 809 kronor. 

+ Den gröna flaskan i italienskt glas är verkligen jättefin. Och oljan som bor däri är också jättefin. Det första jag märker är doften – den slår kraftigt emot en, helt magisk av orkidéer, exotiskt och blommigt och bara ljuvligt! Först tyckte jag att doften tog över och blev för mycket, men sen vande jag mig med den. Och nu älskar jag den.

Detta är en genomskinlig, lätt och snabb olja som absorberas snabbt – ansiktsolja ska alltid appliceras på fuktad hud, inte torr hud – och som genast matar huden med fukt. Oljan innehåller bland annat jojobaolja, olivolja och camelliafröolja samt squalene som hjälper till att ge den lätta känslan.

Oljan har varit underbar på min hud, som har känts ordentligt fuktad, mjuk, med helt otroligt bra känsla. Jag har fått komplimanger för min hud under tiden som jag använde den här oljan! Efter ett par veckor brukar min hud bli lite strävare och lite mer “hård” i känslan om jag inte tex skrubbar mig, men med denna olja har huden känts helt magiskt len under hela tiden.

tataharper_faceoil

Jag brukar testa ansiktsprodukter i ca 5 veckor, men jag erkänner – den här fortsatte jag med i minst 8 veckor. Nu har halva flaskan gått och jag kommer att återvända till denna garanterat. Jag är också lycklig över att min hud har mått så bra av den, nu när min hud har utvecklats till att bli så känslig.

Numera reagerar huden direkt när jag testar produkter som inte funkar av olika anledningar. Men med denna ansiktsolja kändes huden bara lugn, fin, utjämnad i hudtonen och med härlig lyster. Det känns att den jobbar på djupet och liksom stärker huden och gör den motståndskraftig, vilket har varit perfekt nu när det är lite kallare ute.

– Jag tycker att pipetten som sitter fast i korken och fungerar som en pump, doserar för mycket och är onödigt krånglig att använda.

Betyg: 5 

Sammanfattning: En av de bästa ansiktsoljorna jag har testat på mycket länge. Huden har mått bättre än på mycket länge. Definitivt värt sitt pris. Men inget för dig som är känslig för dofter.

tataharper_huile

English: My expectations for this face oil from American brand Tata Harper were very high. And they were absolutely met. I love this face oil – it’s taken so good care of my skin. It’s soft, smooth, even and with great glow. 

tata_harper_huile