Ekologisk fotkräm. Inte en dag – nästan – utan att jag använder fotkräm. Huden måste hållas mjuk och smidig, annars blir fötterna torra och trista. Extra viktigt på vintern tycker jag.

 

BCL Spa, Sea Kelp Critical Repair Cream, 100 ml, 179 kronor. Fin tub med snäpplock som innehåller en seg och ganska trög vit kräm som doftar lite “parfymigt” och riktigt fräscht. Jag skulle direkt misstänka en syntetisk doft, men den är enbart doftsatt medelst naturliga och eteriska dofter. Doften håller i sig länge. Krämen mjukgör fötterna direkt och låser in fukt och håller fötterna mjuka och lena. Innehåller bland annat vårdande sheasmör, arganolja, mandelolja, solrosolja och extrakt från brunalg och arnica. En riktigt bra fotkräm som också kan användas på händer och kroppen. Betyg: 4,5. 

 

Rosenserien, Foot Cream, 100 ml, 219 kronor. Den här testade jag första gången 2010 och jag gissar att den har uppdaterats. Doftar klassiskt Rosenserien, en doft som jag tycker är lite för “tantig”, men jag vet att många gillar den. Vit halvfast kräm som återfuktar fötterna bra. Nu under vintern tycker jag inte att den klarar av att hålla fötterna supermjuka, men den känns svalkande, så denna spar jag till sommaren. Betyg: 3,5.  

 

Dr Sannas, Foot Balm, 75 ml, 179 kronor. Fin tub, men tyvärr med skruvkork som har rullat ut på badrumsgolvet många gånger… Ljust gul kräm som är halvlös och som doftar friskt av skog (tallolja), lavendel och eukalyptus. Jättehärlig doft. Fin återfuktande känsla direkt på huden och den håller i sig. Innehåller ringblomsextrakt, kokosolja, sheasmör och probiotika. Riktigt trevlig fotkräm, som håller fötterna mjuka och fräscha men jag skulle gärna se ett snäpplock. Betyg: 4,5. 

fotcreme

Från vänster; Rosenserien, BCL Spa och Dr. Sannas.

 

Läs mer: 

• Recension av fotkräm från Care of Gerd, Weleda och Alverde.

 

English: I can not live without a good foot cream, since I use them every day. (Even the days I don’t shower, just love to keep them moist.) Among these three I like the one from American brand BCL Spa the best.