Ekologisk mascara. Jag har förstått att vi alla tycker väldigt olika om mascaror. Många som jag gillar funkar inte för många av er, och vice versa. Oh, well – what to do? Jag kan ju bara utgå från mig själv och jag kan inte svara på varför vissa mascaror tex släpper under ögat eller kliar i ögonen för er och inte för mig. Det där är så individuellt, juh.

Här har jag testat en mascara från amerikanska Juice Beauty Makeup som jag hade ganska höga förväntningar på:

 

Vad: Juice Beauty, Phyto-Pigments Ultra-Natural Mascara, 280 kronor.

+ Snygg och lång och trevlig hylsa i metall. Det långa skaftet är smidigt och lätt att hålla i handen och att använda. Guckan är blöt och riktigt svart vilket uppskattas. Och det är mycket gucka som bor i den här mascaran. Den bråkade lite med mig i början, tills jag lärde mig att helt enkelt “skrapa av” lite gucka på kanten av hylsan och sen borsta på fransarna. Den svärtar fransarna direkt och ger bra volym och även bra längd på fransarna. Om man lägger på flera lager får man riktigt snygga, långa och dramatiska fransar! Har bra hållbarhet och släpper knappt något alls under ögat. Klarar ett yogapass också. Gillar den blöta och generösa formulan. Vegan och 60 % ekologisk.

– Den är kladdig och främst blir det kladdigt uppåt, på själva ögonlocket. Den är lite besvärlig på det viset, eftersom det tar lite tid att få det snyggt. Den tål inte vatten/tårar så bra och svider lite när man tvättar av den. Ganska dyr. Trodde nog den skulle vara bättre.

Betyg: 4. 

juicebeauty_serum_foundation

Läs mer: 

• Grym foundation från Juice Beauty (betyg 5). 

 

English: My expectations for this all natural mascara from American brand Juice Beauty, were pretty high. It sure is a good mascara, but I have tried better.