Ekologisk ansiktskräm för fet hud från Tata Harper. Tata Harper är ett lyxigare märke från USA, med enbart ekologiska och naturliga ingredienser, många av dem odlade på Tata Harpers farm i Vermont. Jag älskar verkligen flera av hennes produkter och denna ansiktsgel är inget undantag!

Tata Harper, Hyaluronic Gel Moisturizer, 50 ml, 1 289 kronor. Jag älskar Tata Harpers gröna glasflaskor, men jag vet att många tycker att de är anskrämliga. Jag gissar att man får ta fram sin inre latina för att uppskatta dem, haha! (Tata Harper är född och uppvuxen i Colombia och kommer från en familj med starka beautytraditioner.) Ett pump doserar ut en lätt vit kräm, ser mer ut som en emulsion och har en lite, nästan genomskinlig look. Emulsionen är inte som en klassisk gelé, men den är lite “studsig” och den doftar fantastiskt! Blommigt, friskt och ljuvligt – jag älskar doften på Tata Harpers alla produkter, men varning – inget för dig som är känslig. Jag har känslig hud, men ha inga problem med att produkterna är så intensivt doftsatta.

Gelen absorberas snabbt i huden och ger genast en mer fuktad känsla i huden, det blir bra stuns och huden känns mjuk och behaglig hela dagen, och långt in på kvällen. Jag applicerar alltid över ett serum eller olja, använder denna i princip aldrig för sig själv, men det går utmärkt att göra även det om man önskar. Den är framtagen för fetare hy och kombinationshy, alltså om du känner dig obalanserad eller oljig. Jag har inte den typen av hud, men jag älskar ändå den här ansiktskrämen! Den ger mig inte det extra glow som jag får av en kräm som är mer oljebaserad, än vattenbaserad, men eftersom den håller huden mjuk så får jag ändå ett naturligt glow. Den är så behaglig på huden, känns inte för lätt och inte alls klibbig, utan enbart fuktmatad. Får jag gissa kommer den inte att kännas tillräckligt vårdande och rik när vi går in i en kallare årstid. Åtminstone inte för mig. Grym. Dryg. Dyr. Betyg: 5/5. 

Läs mer om min favorit, Tata Harpers ansiktsolja:

Recension: ansiktsolja från Tata Harper