Recension av ekologiska och naturliga deodoranter. Här har vi en trio av naturliga deos, roll-on-deos och krämdeo som jag har testat:

 

N.A.E, Idratazione Deodorant, Fig/Hibiscus, 50 ml, 69 kronor. Man kan tycka att Naturale Antica Erboristeria kunde komma på ett lite snärtigare namn på sitt märke, men ok! Jag hade låga förväntningar på denna, som ägs av konventionella skönhetskoncernen Henkel, men jag är glatt överraskad. Den doftar möbelpolish direkt ur förpackningen, men i armhålan blir doften lite mer naturlig och blommig och söt fruktig. Den torkar hyfsat snabbt, håller mig fräsch hela dagen och klarar även av att hålla mig fräsch under ett svettigt yogapass eller springtur. Jag gissar att det är dels salter men även den ganska starka doften som är tricket. För 69 kronor är jag såld – kommer definitivt att ses igen. Ecocert. Betyg: 4/5. 

 

Organics by Sara, Organic Deo Cream, Peppermint & Lemongrass, 60 ml, 220 kronor. Fin glasburk som innehåller en krämbaserad deo gjord på potatisstärkelse, bikarbonat, kokosolja, sheasmör och kakaosmör. Lätt att ta upp ur burken och lika lätt att applicera i armhålan. Doftar ganska milt av pepparmynta och citrongräs, och jag känner mest av myntan. Trevligt, men kunde varit lite mer. Det bästa med den här deon är att den är ganska torr i armhålan ganska direkt, vilket är en mycket trevlig egenskap. Under en vanlig jobbdag känner jag mig helt fräsch, men tyvärr så brister den för mig när jag svettas mycket under tex ett yogapass eller en powerwalk. Handgjord i Sverige och nästan 100 % ekologisk (bara bikarbonaten som inte är ekologisk) – inte många deos som kan stoltsera med det! Betyg: 3,5/5. 

 

Weleda, 24 h Roll-On Deodorant, Sea Buckthorn, 50 ml, 89 kronor. Gillar denna praktiska förpackning som man lätt kan slänga ned i väskan. Direkt ur förpackningen doftar den fantastiskt – tänk er lite för stark nyblandad apelsinsaft! Lätt att rulla i armhålan och torkar inte helt, men håller sig hyfsat “oblöt”. Klarar att hålla mig fräsch under en dag på jobbet utan problem, men på ett efterföljande yogapass där jag svettas mycket, så klarar den tyvärr inte att hålla mig doftfri. Fri från aluminiumsalter och alun, och certifierad enligt NaTrue. Godkänd, kommer att fortsätta använda denna, då den är perfekt på resa och att ha i väskan. Betyg: 3,5/5. 

ekologisk-deo2

 

Bäst i test: 19 ekologiska deodoranter:

Mina 19 bästa naturliga och ekologiska deodoranter!