Jag börjar ju bli lite långhårig, (eehh, alltså, det nuddar inte axlarna ännu, men snart så!) och ibland när jag fönar och stylar håret ordentligt håller sig frisyren superfin i flera dagar. Men när jag bara låter det självtorka blir håret ganska ostyrigt snabbt och ser trist ut.

Då finns det en räddning! Det är en saltspray från amerikanska märket Reverie, Mare, Mediterranean Sea Mist heter det. Saltspray gör att håret får ett litet styvare lager på sig typ, saltet liksom binder ihop håret, gör det mer sammansatt och håret får mer textur.

Man kan spraya i handdukstorkat hår eller i torrt hår och sen kramar man håret för att försöka få fason på det. Det är också bra när jag vill ha lite mer lockar, om håret är ostyrigt kan man lika gärna busa till det ännu mer.

Så den hjälper verkligen till att skapa styrsel, textur – tjocklek i håret – men en sak är också viktig: den doftar helt otroligt! Många saltsprayer doftar typ inget alls, men denna är packad med olika eteriska oljor från tex vanilj, bergamott, citrus och mandel. Du hör ju! 🙂

Man kan ha den som spray för att ta ned frissiga hår, den har typ medium hold – det är alltså ingen “riktig” hårspray som ska hålla håruppsättningar på plats, men den ger en viss stadga. Jag gillar också att håret inte blir helt matt av denna, och att håret får lite glans. Jag tycker helt klart att det är den bästa saltspray jag har testat, dels för att den verkligen funkar att skapa beachy hair, den ger bra stadga och textur, den doftar ljuvligt och den gör inte håret så där torrt och matt som många saltsprejer kan göra. Sa jag att förpackningen är praktisk och snygg?

Vad: Reverie, Mare Mediterranean Sea Mist, 150 ml, 370 kronor. Betyg: 5.

hannah_lockar

Här ser ni en typiskt “tassled” look som jag lyckats fixa – jag stylar håret max en gång i veckan! – enbart genom att först ha in Reveries fantastiska stylingkärm Milk som också återfuktar håret och även den doftar amazing – krama håret ordentligt, spraya i Mare när det har torkat lite mer och sen krama håret/styla med fingrar ordentligt och låta det självtorka helt.

Jag gillar den här naturliga looken, men som sagt, jag orkar inte hålla på att styla håret varje dag, då är Mare så himla handy – bara spraya i håret och vips får man mer struktur.

 

Läs mer: 

• Fantastisk stylingkräm från Reverie, Milk. 

 

English: Love this salt spray from American brand Reverie, Mare. It gives great texture to the hair without making it matte, it smells divine and it’s easy to use.