Ekologisk bodylotion. Inget klår en återfuktande hudlotion på sommaren. Bra att använda som after sun också! Min kompis Sofia har testat Dr Organic och jag har testat de andra två.

 

Dr Organic, Hemp Oil Skin Lotion, 200 ml, 115 kronor. Det här är en vit, ganska lätt hudlotion som är baserad på ekologisk hampaolja. Den kommer i en vit plasttub och innehåller, förutom hampaoljan, juice från aloe vera, mandelolja, avokadoolja, sheasmör och en massa andra godsaker som ska hjälpa till att göra huden mjukare och ge den näring. Krämen har en fräsch lite pepparmintig, men ändå kryddig doft, och går snabbt in i huden vid påförande. Den återfuktar helt okej, men ger ingen större wow-faktor, och effekten klingar av lite väl snabbt tycker jag som är en ordentligt torris. Men en schyst vardagskräm som jag använt dagligen utan några större besvikelser. Betyg: 3,5.  

 

C Skincare, Creamy Lotion, 100 ml, 99 kronor. Den här har tydligen min kompis Sofia redan testat en gång, haha. Minnet är kort! Här kommer mitt omdöme: Smart mindre förpackning om 100 ml som vi har haft med oss på sommarens äventyr. Vit, lättflytande hudlotion som doftar fräscht och somrigt av mandarin. Lätt att massera in i huden, ger genast fukt och håller huden mjuk och smidig. Jag gillar ju lättare lotions på sommaren och den här har funkat riktigt bra. På vintern skulle denna dock vara för tunn för mig. Har enbart använt den till kroppen, inte till händer och fötter, men den ska funka till det också. Innehåller bland annat sheasmör, kokosolja, aloe vera och extrakt från rött te. Betyg: 4. 

 

Hugo Naturals, All Over Lotion, 237 ml, ca 90 kronor. Den här bjässen köpte jag i New York, jag har köpt den en gång tidigare där men i annan doft och då såg den annorlunda ut. Den första versionen var krämigare, den här varianten känns lite lättare i konsistensen. Tar lite tid att smörja in i huden men när den väl har absorberats känns huden återfuktad och mjuk. Doftar ljuvligt av kokos och mjukgör huden med hjälp av sheasmör och jojobaolja och flera olika botaniska extrakt, bla från daggkåpa och läkemalva. Tyvärr håller den mig inte mjuk och smidig hela dagen, men jag tycker absolut att det är en godkänd vardagslotion. Betyg: 3,5. 

 

Läs mer: 

• Hannahs favoriter inom kroppsvård från 2016. 

 

English: During summer I really like an organic and natural body lotion to moisturize my body. Among these three I prefer the one from Swedish brand C Skincare.