Ekologiskt smink. Den här typen av mosaikpuder börjar bli allt mer poppis. Jag minns när Dr Hauschka lanserade ett annat puder med tre olika nyanser i – jag fattade inget och vågade knappt använda det – även om det så klart funkade och såg bra ut på huden. (Ni vet – det man inte förstår blir man lite rädd för…) Men nu har de hittat på en riktigt bra grej!

 

Detta nya puder heter Color Correcting Powder och är Translucent vilket innebär att det inte har så mycket pigment, utan mer anas och är mer genomskinligt. Pudret består som ni ser av fyra olika nyanser; beige, ljust grön, aprikosrosa och ljusbrun. Dessa färger arbetar med att korrigera hudtonen och tex den gröna dämpar rött i huden, medan den bruna och beiga dämpar mörka ringar osv. Tillsammans ser de till att justera och även ljusa upp huden utan att den blir ljus eller vit som vanliga ljusa puder tenderar att göra en.

drhauschka_puder

Dr Hauschkas egen makeup artist och mannen bakom märkets nya uppdaterade smink, Karim Sattar, föreslår i den här videon att man börjar med pudret, innan man applicerar foundation. På så sätt korrigerar man ev missfärgningar i ansiktet och förbereder det för foundation. Tja, det var jag ju skeptisk mot, men så klart var jag tvungen att testa. Och det funkade jättebra! Pudret är så lätt, och det korrigerar verkligen grunden.

Jag har testat att applicera vanlig flytande foundation med fingrarna – lite motstånd vid själva applicerandet i huden, men inga konstigheter. Och resultatet blev så bra! Det är en jättebra primer som liksom sätter foundation direkt. Jag har även testat krämbaserad foundation från RMS Beauty och applicerat med borste och det blev också jättebra. RMS Beautys foundations är ju ganska blanka, men nu är de mattare på huden men ändå med lyster. Alltså, resultatet med denna under gör verkligen grunden super. Mycket smart produkt! Och slutligen testade jag med flytande foundation och använde en stipplingborste och det gick också väldigt bra.

Men jag har också använt det som ett vanligt puder, alltså efter foundation för att sätta allt. Särskilt under sommaren när jag har använt lite fetare och glansigare solskydd under min foundation, eller när man har en riktigt fet olja under foundation och man vill liksom matta ned huden en liten smula.

color correcting_powder

Det bästa med pudret är att det ger en sån otroligt fin naturlig lyster till huden, och den korrigerar verkligen hudtonen. Självklart trollar den inte bort allt, men den gör huden betydligt snyggare. Jag gillar inte puder som dammar och gör huden torr och liksom vit – det åldrar mig genast och det känns också som att pudret läger sig i linjerna. Jag förderar en glowig hud och det kan jag bibehålla med detta puder.

Enklast är att använda en stor borste, svepa runt i pudret och sen borsta in i huden. Kolla i videon som jag länkar till ovan så ser ni hur Karim gör det. Ser väldigt enkelt och flott ut!

drhauschka_powder

Sammanfattningsvis: Här får man alltså en primer, en concealer och ett setting puder i ett. Vi gillar ju multiprodukter… Måste man äga denna? Nej. Är den kul att leka med? Ja! Värt sitt pris? Ja, faktiskt, med tanke på att den har flera användningsområden. Och framför allt för att det är en så bra primer – den ger ett naturligt resultat och för dig som inte gillar att det blir glansigt är den perfekt att grunda med. Och sen är den ju himla fin också! 🙂

Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• Recension av flytande foundation från Dr Hauschka (4,5 i betyg!)

• Recension av volymmascara från Dr Hauschka (också grymt betyg!) 

 

English: This color correcting powder from German brand Dr Hauschka is such a smart product – corrects the skin tone, does som concealer magic and setts the foundation – all in one!