Härom veckan besökte den brittiska frisören och ekologiska gurun Tabitha James Kraan Stockholm och gröna salongen Green Heads för en presslunch. Här ser ni Tabitha som demonstrerar sitt torrschampo på min kollega Annelie. Bra volym! Tabitha James Kraan har arbetat som ekologisk frisör i 20 år och sedan 2015 gör hon egna ekologiska hårvårdsprodukter i sitt eget namn. Flera av dem har vunnit priser och hennes produkter har också nominerats till flera olika skönhetspriser.

tabitha_jk

Detta är en otroligt fin kollektion av produkter med höga halter av ekologiska och naturliga ingredienser, låga halter av vatten (det ena schampot har inget vatten alls i sig, utan basen består av aloe vera gel) och med fantastiska dofter. Tabithas idé är att alla hår behöver mer fukt och att man kan applicera produkter i lager för att mätta håret ordentligt. Jag älskar den hårrengöringen jag har testat so far och innan pressträffen fick jag chansen att bli tvättad och stylad av Tabitha. Lyx!

tabitha_shampoo

I sortimentet har hon alltså en Hair Cleanser som är krämig och kommer i två olika dofter – spana in min recension här – och sen har hon ett mer schampo-likt schampo utan vatten som är mer geléaktigt, som heter Clean Shampoo och som också kommer i två olika dofter, Amber Rose eller Golden Citrus.

tabitha_jameskraan

Efter tvått applicerar hon enbart in TJK 4-in-1 Conditioner som är fyra produkter i ett: balsam, återfuktande stylingkräm med värmeskydd, leave-in-balsam och vårdande mask för hårbotten. Den här multifunktionella stylingkrämen ger inte bara fukt efter tvätt, den ger också grym volym till håret.

hannah_tbj (1)

Här ser ni kanske lite hur fint det blev? Tvätta håret, krama in en enda multiprodukt och sen är det bara att blåsa. Tabitha är ju dock en otroligt duktigt stylist, så det blev ju mycket grymmare än när jag brukar göra det med borste.

Läs mer:

Schampo och balsam från Tabitha James Kraan

English: So happy to meet British organic hair guru Tabitha James Kraan last week. And even happier that she washed my hair with her wonderful products and styled me. 🙂