Ekologiskt solskydd. Detta är ju en härlig nyhet! Ett av mina favorit-budget-märken, lettiska Mossa, har lanserat en solskydsskräm med SPF 20, Mineral Sunscreen Lotion. Den är baserad på naturligt mineralfilter, fri från nanopartiklar och passar kropp och ansikte – och funkar för hela familjen. Här hittar du den.

maria-akerberg-scalp-scrub-intensive-applicator

Ekologisk hårvård. Nu har vi tagit in en bra nyhet i shopen; Maria Åkerbergs Scalp Scrub Intensive som är en hårbottenspeeling. Perfekt för att ta bort beläggningar i hårbotten och kanske komma tillrätta med obalanser i hårbotten.

BALMTOO_hurraw

Ekologiska balm. Hurraw har lanserat trevliga nyheter! Dels en salva i tub i flera olika “smaker/dofter” som denna med jasmin och vanilj som låter himla trevligt. Denna salva heter Balmtoo och finns här.

AURA_Hurraw

Och den här nyheten från Hurraw ser också väldigt trevligt ut, Aura heter detta balm med skimmer och som kommer i flera nyanser, denna heter Copper, men det finns också Gold, Pearl, Silver… spana in dem i den här svenska webbshopen.

alex_carro

Naturlig ansiktsvård. Från Barcelona kommer Alex Carro som gör minimalistisk och unisex hudvård i riktigt snygga kolsvarta burkar och flaskor i glas. Finns numera också i Sverige i denna webbshop.

lernberger

Lernberger Stafsing heter ett svenskt märke som gör hårvård – grundarna är frisörer – och nu har de även lanserat hudvård. Dessa produkter är naturligt baserade och innehåller flera ekologiska ingredienser, men man får vara lite noga med att läsa inci, tyckte mig se några ingredienser som jag gärna undviker. Snygga! Här hittar du deras hudvård.

bambu_bulldog

Kolla in den här då! Detta är en rakhyvel med skaft i bambu och med avtagbart rakhuvud från Bulldog. Smart! Precis som det dyker upp allt fler miljövänliga tandborstar är det ju verkligen också dags att rakhyvlarna hänger med och tar bort all onödig plast. Här hittar du Bamboo Razor.

Jordan Green Clean

Och speaking of lite mer miljövänliga tandborstar! Detta är Jordans variant, Green som är gjorda av återvunnen plast, paketerad i pappersförpackningar och med borst som är gjorda av ricinolja! Finns på Ica, Hemköp, Copp och Citygross. Och finns den inte där ska ni be personalen ta hem dem!

tepe

Och även TePe har lanserat en miljövänlig tandborste med 95 % biobaserad plast. Jag visste faktiskt inte att TePe var ett svenskt märke (förklarar varför de flesta tandläkare har dem) men detta är ju ett grymt alternativ. Good heter borsten och jag misstänker att den är trevligare i munnen än en del bambuborstar. Kolla in här.

 

Läs mer: 

Välkommen till vårens härligaste skönhetsmässa: Green Beauty Day!