Ekologisk ansiktsolja. Svenska Organics by Sara är skapat av ekologiska hudvårdsterapeuten och “oljeexperten” Sara Nomberg, som jag har känt i många år. Förra året bestämde sig Sara för att verkligen satsa på sitt eget märke, och förutom att förnya designen så lanserade hon även denna nyhet:

 

Organics by Sara, Antioxidant Oil Serum, 30 ml,  279 kronor. Den här glasflaskan med pipett (älskar!) gör det lätt att dosera. Man bör dock skaka flaskan först för att det hela ska blanda sig bra; tistelolja, karanjaolja, chiaolja, baobab och nyponfröolja tillsammans med ekologiska örter i glycerin, vilket ger serumet en lite grumlig look. Doftar väldigt trevligt, lite nötigt men också av lavendel, mandarin och geranium. Guldig färg och lätt i känslan, härlig att trycka in på fuktad hud. Den matar huden direkt med fukt, med fett och med näring! Huden känns mjuk, smidig och återfuktad. Jag har använt den på egen hand nu i vinter (men med krämbaserad foundation över) och den klarar sig fint, men extra härligt känns det ju i huden när man applicerar ett serum under och en fuktkräm över. Till natten har jag också denna själv ibland, men då tycker jag huden känns lite mattare och tristare dagen efter. Den absorberas bra, håller huden skyddad, suddar linjer och känns stärkt. Detta är en riktigt bra olja/serum till en vanlig/mogen hud och till ett riktigt bra pris! Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

Mina 9 bästa naturliga och ekologiska ansiktsoljor

English: This oil-based serum from Swedish brand Organics by Sara is such a steal! Locks in moisture, smoothes the skin and keeps it glowing and protected!