Det här var en trevlig upptäckt! Min bloggkollega Linda Öhrström lånade min lägenhet i somras och glömde kvar den här i badrummet så jag tog över den, hehe. Jag brukar gilla Urtekrams tandkrämer och detta är inget undantag – Aloe Vera.

Den är lite halvseg i konsistensen, doftar ganska syrligt och skarpt av apelsin, men jag tycker mig också ana nåt annat – sprit?! Nä, men nåt starkt, kan det vara myrran?

Känns i vilket fall som helst väldigt trevlig i munnen, löddrar lite lagomt och ger en skön känsla på tänderna efteråt. Jag får ibland halsbränna av tandkrämer, men inte av denna. Urtekrams tandkrämer är väldigt prisvärda och kommer i flera smaker och med fluor om man önskar det.

Jag skippar fluor och min tandläkare är så nöjd med mina tänder. Många undrar hur jag tänker kring min dotter och hon använder tandkräm med fluor, dock väljer jag en miljövänlig variant så att det som spottas ut inte belastar miljön. Mikroplaster har varit vardagsmat i tandkrämer tidigare och vissa mikroplaster fångas inte upp i våra reningsverk utan åker ut i våra vatten. Tack och lov håller mikroplasterna på att fasas ut.

Urtekrams tandkrämer finns i välsorterade dagligvarubutiker – du vet väl att du kan be din lokal butik ta hem Urtekram? – men den finns även här.

(Linda lånar faktiskt min lägenhet nu också när vi är bortresta, ser fram emot att ta över en ny tandkräm 😉

 

Läs mer: 

• Så bleker du tänderna med Warpaint.

 

English: Danish brand Urtekram makes affordable products for the whole family. And their toothpastes are really great.