Meny

Bakom kulisserna: Sminkade Tove Lo inför Grammisgalan

Bild: Tove Lo i mitten, flankerad av Icona Pop. Fotograf: Rosanna Munter, Styling Christopher Insulander 

Igår kammade grymma Tove Lo hem två grammisar på årets Grammisgala! Stort grattis till Tove för vinsterna i kategorierna Pop of the Year samt Lyrics of the Year för skivan Blue Lips.

Själv hade jag den stora äran att sminka Tove innan galan. Jag använde bland annat RMS Beautys Uncover up och Unpowder som baser. Även highlighten var RMS Beautys Living Luminizer. På ögonlocken multikrämen All You Need Is Me.

Naglarna målade jag i snygga röda nyanser från Kure Bazaar: Prune och Amore. Och självklart får ju ingen gå på röda mattan utan Prtty Peaushun i Light på kroppen! :)

Vill du se mer av Tove Lo? Ikväll gästar hon Skavlan, där hon också är sminkad av mig med baser från RMS Beauty.

PS. Det var också mäktigt att se alla kvinnliga artister på röda mattan som slöt upp bakom manifestationen #närmusikentystnar

Hållbart smink by me i nya Damernas Värld

I nya numret av Damernas Värld medverkar jag med flera sidor skönhet – allt ekologiskt och naturligt så klart! Jag har gjort nio olika looker för våren som känns lätta, pastelliga och skira. Väldigt kul att det finns så mycket bra ekologisk makeup att använda i mitt jobb!

För att få den gröna skuggan att poppa som ni ser i bilden till vänster: grunda med kajal i samma ton. Jag lade grön kajal upp till brynet, och suddade lätt med fingret – värmen från fingertoppen gör att pigmentet sätter sig bättre på locket. Sedan pressade jag in den gröna puder- skuggan med en platt pensel, och suddade kanterna. Kajal: Certified organic eye pencil i nyans Emerald, 219 kr, Inika. Ögonskugga: Eyeshadow i nyans 17 Meadow green, 79 kr, PuroBio.

Foto: Arved Colvin Smith. 

Jag är också intervjuad i magasinet som finns ute nu, så spring och köp!

dv_2018

 

Livsstil

Så gjorde jag för att bli av med mitt gamla smink | del 2

Jag förra inlägget berättade jag om hur jag bestämde mig för att återgå till mitt gamla “vanliga” smink kit för att använda upp det.
 
Läs om det här >>>
 
Samma vecka gjorde jag ytterligare en skönhetsplåtning. Temat var “måleristiskt”. Perfekt tänkte jag och passade på att använda upp mina sista smink slattar! Det var en heldag i studion med massa kletandes och mycket måleri!
 
När jag ser domhär bilderna så blir jag påmind om hur mycket jag älskar mitt jobb. Om man ens kan kalla det för jobb? För vi är så få som faktiskt verkar ha valt ett yrke som vi faktiskt älskar! Och för mig tog det ett helt decennie innan jag ens började se mitt experimenterande som ett jobb, eller ens en karriär.
 
Att ha roligt och att får leka och experimentera har alltid varit utgångspunkten. Sen föll pengarna in som ett bonus. Mer om det sen!
 
FullSizeRender-1

FullSizeRender-2

FullSizeRender