Meny

Dax för årets ELLE Gala!

Ikväll är det dax för årets ELLE Gala på Grand Hotel i Stockholm.
Precis som förra året kan jag tyvärr inte gå ikväll, dock inte för att jag befinner mej på en surfstrand i Panama… Även om jag inte sitter i solnedgången och dricker champagne så passar jag ändå på att minnas tillbaka till när jag för ett år sen utsågs till Årets Make Up Artist av ELLE med juryns motivering:

”Hennes makeuper är lika artistiskt färgstarka som hennes passion för det ekologiska mot huden. Med sin förmåga att tänka nytt och ifrågasätta det invanda är hon en inspiratör som pekar ut vägen mot en renare, snyggare och mer hälsomedveten framtid.

Stort tack till ELLE – jag och hoppas att alla mina vänner och kollegor får en fantastisk kväll i Stockholm!

Du kan se ELLE Galan live här >>

Recension

Recension av lacken från Laqua – doftfritt och färggrikt

Igår kväll hittade jag äntligen lite egentid och passade på att prova nagellacken från Laqua!

Körde på med en ‘neutral’ silverfärg som passar till härliga gråa vinterdagar och den grå garderoben. Eftersom det står i anvisningarna att man kan tvätta bort färgen som hamnar utanför, eller på nagelbanden med enbart vatten så målade jag naglarna i skenet av datorn, det vill säga i dunkelt halvmörker.

Först buffade jag upp nageln för att få bort naturliga oljor.
Sedan tog jag ett lager underlack (som är detsamma som överlacket!)

Jag tyckte det kändes så härligt, det luktar inget alls!

Lacket torkade snabbt, men det är väldigt viktigt att du verkligen låter det torka helt torrt mellan lagren! Annars bli det klibbigt.

När underlacket var torrt lade jag på det silvriga! Just med silverfärgen så hade det nog räckt med bara ett lager, men jag ville ha en riktigt metallic känsla så jag körde på två lager. Det torkade ju ändå så fort! (Färgerna som inte är metallic har jag upplevt lite vattniga, så jag misstänker att två lager är ett måste om du väljer ett sådant). Efter ungefär tre minuter hade färgen torkat tillräckligt för att lägga över lacket.

IMG_2654

TIPS:
– Lacken torkar ännu snabbare om du är varm om händerna eller blåser varmt med hårtorken, så det är helt tvärtom från hur vanliga lack funkar.

– Penseln gör att du bara behöver dra tre drag för att måla hela nageln!

– Så skönt att slippa den starka lackdoften! Jag skulle säga att de är helt doftlösa, till och med över- / underlacket.

– När naglarna torkat så är dom verkligen torra! Ni vet ibland när man målar naglarna innan man går och lägger sig, tror att lacket torkat, sen vaknar man med pyjamasmärken på naglarna… Inga såna problem här!

– På bussen imorse så kunde jag enkelt pilla bort färgen som jag råkat måla utanför.

Nu får vi se hur många dagar det sitter men hittills ser det jättefint ut! Ser fram emot att kunna skala av det utan illaluktande lösningsmedel när det börjar se sjaskigt ut! (Även om jag såklart bara använder Kure Bazaars remover)

 

Innehåll i under- & överlacket: Polyurethane-1, Aqua, Propylene Glycol, Stearalkonium, Bentonite

Innehåll i Silverlacket ‘Enchanting: Polyurethane-1, Propylene Glycol, Stearalkonium, Bentonite, Aqua, +/- Cl17789, Cl19140, Cl77510, Cl5850, Cl77019, Cl77499, Cl5880, Cl77742, Cl77491

Ekologisk makeup på Nobel

Makeup: Linda Öhrström   

I helgen har jag sminkat HKH Kronprinsessan Victoria inför Nobles festligheter. Ingen har väl missat att hon under Nobel-festen bar en H&M klänning i hållbara material: ekologiskt siden, lyocell och återvunnen polyester.

Jag älskar att hon på det sättet tar ställning för svensk design och ekologiska alternativ!

Extra roligt är det att även makeupen gick i samma hållbara och etiska bana, med flera svenska ekologiska hudvårds- och makeup-märken.

Jag lade en naturlig makeup med fokus på dramatiska ögon som gick i gyllene guld, choklad och champagne som kompletterades med en naturlig färg på läpparna. Färgerna valdes för att framhäva Victorias fina drag och egna färger, samtidigt som de matchade klänningens lyster.

Foto: Charles Hammarsten/IBL