Meny

Mingel & grön skönhet på Organic Beauty Week i London

Igårkväll slogs portarna upp för Soil Associations första pop up venue som håller öppet under hela Organic Beauty Week här i London. En härlig mötesplats för Londons och Englands alla gröna skönhetsfreaks! Jag tog med hela familjen till Shoreditch för att mingla med mina favoritpersoner i skönhetsbranschen. 

Kvällen inleddes med en diskussionspanel och en workshop. Ekologiska hudvårds skolan Formula Botanica lärde oss blanda kroppsoljor. Ljuvligt! Efter en snabb liten mjölk-top-up för Imaloha i en portuppgång var det dax för henne att få träffa alla!

schema-week
Här har ni alla events under veckan. Mer info finns på Organic Beauty and Wellbeing Week’s hemsida.
Med Lauren Bartley från Soil Association Beauty.
Här träffade vi Lauren Bartley från Soil Association Beauty.
Arved-Colvin-Smith

Och så träffade vi skönhetsfotografen Arved Colvin-Smithsom jag bla gjorde Soil Associations “Look for the Logo”-kampanjmed!

grundare

Grundaren av Therapi Honey Skincare, Tanya, vägrade släppa Imaloha! Idag är det dax för Therapi Honey Skincare’s skincare masterclass, får se om jag hinner förbi!
masterclass
På fredag kör min kompis och kollega Lou Dartford sin smink-masterclass!
Sponsrat innehåll

Ta hand om känslig hud

I samarbete med Grand Parfymeri

Jag får ofta frågor som berör känslig hud, från modeller och kompisar som har provat allt. Det första jag rekommenderar är att byta till ekologiska och naturliga produkter. Men att ta det försiktigt med eteriska oljor eftersom det fortfarande kan skapa allergiska reaktioner.

På skönhetsfotograferingar gör man ofta mer än en sminklook, oftast brukar det göras uppåt 6-8 stycken. Vilket betyder att det blir ett fasligt skrubbande och gnuggande av både hud, ögon och läppar.

Det jag alltid använder mig av i kittet och den serien som jag brukar rekommendera för känsliga hudtyper är Mandel-serien från Weleda, det är produkterna med de ljus-rosa förpackningarna. Almond Soothing Cleansing Lotion funkar bra att ta bort smink med utan att skala av huden. Jag brukar massera in den med fingertopparna och försiktig dra av med en bomullstuss. För hårdare makeup som tex vattenfasta mascaror eller krämbaserat som sitter som sten använder jag Almond Soothing Facial Oil. Det är inte en makeup-remover men som ni vet så löser ju fett upp fett. Är det riktigt envis makeup som ska av kan det vara ett tips att låta oljan få sitta på huden och gotta in sej lite. På så sätt luckras sminket upp och man kan lättare dra av det med en sminktuss. Allt för att undvika onödigt gnuggandes som kan irritera huden i onödan!

Både Almond Sooting Facial Oil och Almond Soothing Facial Cream är jättefina att fukta huden med samtidigt som de lugnar! För extra glow såhär i mörkret är det dessutom superfint att dutta lite Almond Sooting Facial Oil på kindbenen om man inte vill ha olja i hela ansiktet!

Vill du vinna en årsförbrukning av mina Weleda-favoriter? Tävla här på Grand Parfymeri!

Snart dags för Organic Beauty Week

Nästa vecka är det dags för den årliga Organic Beauty Week här i London. Jag är så pepp!

Lite bakgrund först: för 5 år sen lanserade branschorganisationen Soil Association “Organic Beauty Week” som då hölls i samband med “Organic September”, en månad med full fokus på allt ekologiskt. Nu i år lanseras OBW som en separat vecka för att ytterligare förstärka och lyfta fram de ekologiska och naturliga skönhetsmärken som finns på marknaden. Smart!

Jag kommer såklart vara på plats under veckan och passa på att ta del av så många events som möjligt. Det kommer vara olika paneldiskussioner, föredrag, inspirationsföreläsningar och en massa härliga skönhetsmärken på plats, som tex Odylique, Nourish, NYR och VOYA – alla har såklart Soil Association-certifikat!

Jag ser speciellt fram emot Honey Therapi´s Facial Masterclass samt min kollega och vän Lou Dartfords Make Up Masterclass!

Jag återkommer med uppdateringar under veckan.