Inlägget innehåller reklamlänk till Naturligt Snygg. 

 

Multibalm. Jag älskar verkligen multiprodukter, som denna från brittiska Nourish London. Balmet kan användas till flera olika saker och det är alltid nice att ha en salva hemma – särskilt på vintern!

 

Nourish London, Antioxidant Multi-Tasking Super Balm, 50 ml, 545 kronor.  Älskar burken och den ljust gula multisalvan är så där härligt oljig som jag gillar. Men den är ganska lös, jämfört med några liknande balms som jag tidigare har testat. Men inte mig emot! Jag använder detta balm som rengöring och då masserar jag ut en klick av salvan på torr hud, och masserar en stund så att smink och smuts verkligen löses upp. Sen blöter jag en muslinduk i varmt vatten och torkar av allt. Följer upp med ansiktsvatten, eller om jag har mycket smink på mig eller tex spf, då kanske jag hade följt upp med ett micellärvatten.

Men det här balmet kan också användas som nattkräm tex och det gillar jag skarpt, särskilt nu på vintern. Det skyddar verkligen huden och liksom kramar om huden och när man vaknar är huden mjuk och smidig utan tillstymmelse av torr eller irriterad.

Balmet doftar ljuvligt av geranium och rosmarin och är packat med bra hudoljor som nyponfröolja, pumpakärneolja, gurkörtsolja, jojobaolja, cameliaolja och så innehåller det även extrakt från grönkål och alger som ska hålla huden ung med hjälp av antioxidanter. Och ja, eftersom huden hålls mjuk och smidig så håller sig fina linjer också borta från huden. Men förutom att huden hålls mjuk och elastisk så känns huden också återfuktad. Det är ett plus!

Balmet kan också användas som peeling (det blir ju liksom det när man rengör och använder muslinduken) och som mask (jag kör den ju över natten, så då blir det nattmask!) men även under kalla dagar utomhus. Det heter ju Super Balm, och det tycker jag att den lever upp till. Min hud älskar det här, och som sagt – på vintern är den verkligen super för min lite torrare och känsliga hud. Betyg: 5/5. 

nourish_london_balm

LÄS MER:  Mina bästa hudsalvor.