Inlägget innehåller reklamlänk till Naturligt Snygg.

 

Ekologisk hårvård för dig som har problem med hårväxten. Madaras hårvårdsserie Grow ska främja hårväxten, hjälpa till mot håravfall och ge håret volym – perfekt för dig med tunt och svagt hår.

 

Madara, Grow, Shampoo, 250 ml, 245 kronor.  Jag har egentligen inga problem med håravfall eller tunt hår, men nu när man är i förklimakteriet känns håret ändå lite annorlunda, och det gör verkligen inget om det växer mer hår på huvudet så att säga. Schampot är lätt att massera in i håret, har en fin konsistens och en jättefin mild doft. Första schamponeringen löddrar det lite lätt, men på andra schamponeringen är det bra fart på löddret och håret känns verkligen som att det är rentvättat.

Jag hade lite högre förväntningar på att nytt hår skulle börja växa, men det är först efter kanske en månads användning (jag tvättar håret ca 2 gånger i veckan) som jag kan se antydan till små babyhår i hårfästet. Så jag gissar att man får ha lite tålamod med detta. Det är berikat med koffein, zink och olika vitaminer som ska stimulera hårbotten och främja tillväxt.

Men detta schampo ger jättebra volym till håret! Fint, fluffigt utan att det blir frissigt och med bra volym, så bra för dig som är lite platt i håret. Det håller sig fräscht i ett par dagar, men dag tre börjar mina korta delar att kännas lite feta, så kanske är det bäst att tvätta kanske varannan dag med detta, och då kanske man dessutom ser bättre resultat på tillväxt. Men ett bra volymschampo till ett bra pris! Betyg: 4,5/5. 

 

Madara, Grow, Conditioner, 175 ml, 245 kronor. Jag gillar verkligen Madaras balsam, och detta är inte alls dumt heller! Kommer i en tub, seg i konsistensen men ändå lätt att fördela ut i håret. Först känns det inte tillräckligt återfuktande för håret, men det är faktiskt det. Lämnar håret glansigt och även mjukt och utan friss. Har samma milda och fina doft som schampot och känns också drygt. När jag använder detta brukar jag passa på att även massera ordentligt i hårbotten, tänker att det också kan hjälpa att stimulera hårsäckarna. Bra balsam! Betyg: 4,5/5.