Inlägget innehåller reklamlänkar till Apohem, Makeup och Naturligt Snygg. 

 

Ekologisk och naturlig handkräm. Kan ju inte leva livet utan handkräm, och särskilt inte på vintern. Varje natt smörjer jag in mig, och flera gånger om dagen. (Särskilt om jag har varit på offentliga toaletter och tvättat händerna med en stark konventionell tvål.) Här är tre handkrämer som är värda att testas.

 

B Com Bio, Protecting & Reparing Hand Cream, 50 ml, ca 65 kronor.  Den här franska handkrämen köpte jag i Paris förra året och den har lite lättare konsistens, går lätt in i huden, lämnar inga klibbiga hinnor. Har en mild och lite söt doft och innehåller även hyaluronsyra som hjälper till att hålla händerna återfuktade. Innehåller också myrra som ska verka stärkande på naglarna. (Har inte noterat det specifikt.) En trevlig handkräm som kanske passar bättre på sommaren, när man vill ha något lättare. Nu på vintern tycker jag att den inte har skyddat händerna tillräckligt. Prisvärd! Betyg: 4/5. 

 

Lavera, Repair Hand Cream, 75 ml, 85 kronor.  Har alltid gillat Laveras kroppsprodukter och den här handkrämen är inget undantag. Den är till för väldigt torr hud, och det känns att den är lite mer kraftfull. Innehåller calendula och sheasmör, har lite småseg konsistens, men är ändå lätt att smörja in och den känns genast vårdande, utan att det blir varken för kladdigt eller för tungt. Har en mild, knappt kännbar doft och har passat mig jättebra i vinter. Bra pris! Betyg: 5/5. 

 

Laboratoires de Biarritz, Reparative Hand Cream, 50 ml, 139 kronor. Den här lilla tuben passar perfekt i handväskan, men själva krämen är inte en vardagshandkräm. Den är mer passande för dig med riktigt torra, flagiga, irriterade händer med eksem. Den är väldigt tjock, seg och den tar en stund att massera in i händerna. Utan doft, och känns mild samtidigt som den känns direkt vårdande. Kapslar in huden i en skyddande hinna, känns först lite kletig, men den absorberas efter ett tag. Som sagt – har du väldigt torra händer passar denna perfekt, för mig blir den lite för mycket. Jag har därför använt den till kvällen, som en nattmask för mina händer och som sådan är den perfekt! Betyg: 4,5/5.