Ekologisk ansiktsbehandling. Här ser ni mig få en härlig behandling av Katrin från svenska ekologiska hudvårdsmärket Maria Åkerberg. Hon behandlar mig med en världsnyhet – ett serum med levande stamceller från rosenrot. Andra företag gör produkter med stamceller men de är ofta frysta. Detta är första gången levande stamceller används i hudvård. Råvaran är bland annat ett resultat av forskning på Lunds Universitet.

Behandlingen heter Pure Cell Treatment och Katrin förklarar att stamcellerna anpassar sig och stärker hudens egna celler och hjälper till att bygga upp den. Först rengör hon huden, (alltså Maria Åkerbergs nerolivatten är ju så underbart!) kör lite saltpeeling så att huden öppnar sig och gör sig redo för serumet.

Maria Åkerberg

Här ser ni serumet som är packad i en vakuumpåse och som “lever” i kokosvatten. Innan behandlingen krossas stamcellerna inne i påsen, för att komma åt cellkärnan där näringen finns, och sen appliceras den på huden. Efter rengöringen penslar Katrin på serumet på min hud och det doftar friskt av gurka!

Efter serumet appliceras en ansiktsmask och sen får jag massage i ansikte, axlar och händer. Sen appliceras naturlig aha-syra som sticker lite i ansiktet, sen stamcellserumet ytterligare en gång och allt detta förseglas med ett härligt balm.

Maria Åkerberg
Maria Åkerberg berättar att det sker en unik uppbyggnad av huden med hjälp av stamcellerna. Och de hjälper också till att återfukta på djupet och hålla huden återfuktad länge.

“Man sätter huden på topp genom att ge huden cellkärnans mest aktiva antioxidanter. Stamcellererna ger en positiv effekt på alla sorters hudtillstånd, detta eftersom huden får kraft att reparera sig själv.”

Pure Cell Treatment passar alla hudtyper, även den känsliga huden, och fungerar lika bra för acne, rosacea eller normal hud som jag har.

Resultatet? Ja, direkt är ju lystern och fukten påtaglig i huden. Riktigt imponerande glow! Och även dagen efter känns huden utslätad, mjuk och återfuktad. Dag tre märker jag att huden reparerar ett par irriterande utbrott på mina kinder mycket snabbare än normalt.

Jag fick en kortversion av den här behandlingen som är 60 minuter i vanliga fall och då ingår en längre ansiktsmassage och zonterapi. Klart värt att unna sig. Här kan ni se vilka salonger som erbjuder behandlingen. 

English: Swedish spa brand Maria Åkerberg has launched a new serum with living stem cells from rose root. It helps the skin rebuild it self, it’s packed with anti oxidants and gives a grand glow!