Ekologisk ansiktskräm. Dr Hauschka tillhör ett av mina favoritmärken. Om jag bara fick använda Dr Hauschka resten av livet skulle jag klara mig riktigt bra. (Jag vet att det är en fånig metafor, men jag vill bara förklara hela sortimentets styrka.) Denna rosenkräm är en klassiker men i år har den uppdaterats och innehåller ännu mer ros än tidigare.

Ros sägs ha en vårdande effekt på röd och irriterad hud och på utvidgade blodkärl. Dessutom är ros bra på att hålla hudens fuktbalans i skick.

  • Vad: Dr Hauschka, Rose Day Cream, 30 ml, 279 kronor.
  • + Gillar Dr Hauschkas smidiga tuber och gillar också den här tyska apotekslooken, den är inte någon designmässigt stor upplevelse men det finns ett speciellt arv i de här förpackningarna. Krämen är fast och tjock och doftar helt underbart av rosor. Rosdoft kan ibland kännas lite unken, men den här är bara fräsch. Trots att den är tjock är den lätt att smörja ut i ansiktet och då går den från fetare salva till fuktig kräm. Här låser den in fukt, tillför fukt och håller huden otroligt fuktig och fräsch hela dagen. Den gör också huden mjuk och lite glansig och lägger man en foundation över får man ett otroligt snyggt glow. Under tiden jag har testat denna har jag fått höra flera gånger att jag “lyser” i huden 🙂 Nu under vintern skulle jag säga att det här är en alldeles perfekt dagkräm. Jag har använt den för sig själv, med fuktighetsserum och med ansiktsolja under – den är så klart extra härlig med olja under men funkar för sig själv också. Dr Hauschka förordar ju inte nattkräm, men jag blir så sugen på att ha den även till natten.
  • – Jag misstänker att vissa skulle tycka att den är för fet.
  • Betyg: 5.

Läs mer: 

• Recension av nattserum från Dr Hauschka.

• Recension av ansiktsvatten från Dr Hauschka. (5 i betyg!)

• Underbar ansiktsbehandling med Dr Hauschka på Riddarkliniken.

• Fiffig multiprodukt från Dr Hauschka – Body Silk. 

English: This is the new updated rose cream from German cult brand Dr Hauschka. It’s a lovely rich cream that holds the moisture in balance all day and gives a fantastic glow to the skin.