Makeup borste. Det här är en nyhet från Rms Beauty; Skin2Skin Foundation Brush. Rms Beauty är ett av mina absoluta favoritmärken när det kommer till ekologisk makeup. Få foundations blir så bra på mig som Un Cover-Up i nyansen 011 på vintern, och 022 på sommaren. Jag har använt fingrarna med bäst resultat, men nu har skaparen av Rms Beauty, Rose-Marie Swift, lanserat en foundationborste som är helt suverän!

Den heter Skin2Skin Foundation Brush, och är precis som namnet antyder, otroligt bra på att liksom härma hud mot hud-applicering. Borsten är väldigt tät, har olika längd på stråna (syntetiska fibrer) och den är också packad i ett virvelmönster, som ni ser på bilden. Resultatet blir bättre än finger-mot-hud applicering.

Rms Beauty Skin2Skin Foundation brush

Varför använder man fingrarna ens, kanske du undrar. Eftersom Rms Beautys foundation är gjorda med en bas av kokosolja så gör skin-to-skin applicering att kokosoljan värms upp av dina fingrar och blir lättare att arbeta med. Den glider bättre, går bättre in i huden och lägger sig inte enbart uppe på. Det blir snyggare, inga ränder eller annat. Rose-Marie arbetar mestadels själv med fingrarna, men hon förstod att många hellre ville ha en borste.

Jag var skeptisk först, men den är helt suverän. Det går väldigt lätt att bara borsta runt borsten i burken, och sen borsta in foundation i huden men lätt cirklande rörelser. Den runda borsten täcker direkt huden och lämnar en riktigt snygg hudton och lagom med täckning. Man kan så klart ösa på mer om man vill ha bättre täckning.

Rms Beauty Skin2Skin Foundation brush

Det är inte bara lättare att få till det snyggt – det går fortare! Efter varje användning tvättar jag av den i tvålvatten (ekologisk tvål så klart!) och lägger den för att torka. Den kostar en slant, men det är den bästa borsten jag har testat. Och nej, jag har inte hunnit testa den med andra foundations, men det står på min to-do och jag återkommer!

Det enda jag skulle önska var ett bra fodral att ha den i, så att borsten är skyddad från annan makeupkludd när den ligger och skvalpar i min makeupväska 🙂 Eller att den var retractable, innfällbar (heter det så?!).

Läs mer: 

• Recension av Foundation “Un” cover-up från Rms Beauty.

• Recension av Volumizing Mascara från Rms Beauty.

• Recension av rouge och läppfärg, Lip2Cheek från Rms Beauty.

English: One of my favourite organic makeup brands, American Rms Beauty has launched a new foundation brush, and it’s the bomb!